DVD

DVD

2 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

DVD It Swarte Goud

De DVD It Swarte Goud zit bomvol schitterende beelden van de beste hengsten en de mooiste merries. De leukste verhalen van de mensen achter al die bijzondere paarden. Maar daarnaast ook een fim over paardengeschiedenis, gebruiken, gewoonten, kenmerken, keuringen, levensloop, strijd, passie en succes. Het is een uniek document over de betekenis van het mooiste paard van de wereld. In 1913 waren er nog maar drie Friese Stamboekhengsten. Nu zijn er meer dan 70.000 Friese paarden verspreid over meer dan 70 landen. Omrop Fryslân en De Koninklijke Vereniging "Het Friesch Paarden-Stamboek" (KFPS) reisden over de hele wereld om het verhaal van It Swarte Goud (Het Zwarte Goud) vast te leggen.

DVD KFPS IBOP

Met behulp van deze praktische DVD kun je je uitstekend voorbereiden op de KFPS IBOP. Het oel van het IBOP onderzoek is om zo objectief mogelijk de aanleg en geschiktheid voor een gebruiksdoel van een paard vast te stellen. Elk paard van vier jaar of ouder kan voor bovengenoemd onderzoek worden aangeboden. De IBOP kent drie verschillende proeven; dressuur onder het zadel (rijproef), mendressuur (menproef) en de aangespannen proef (tuigproef). Een IBOP test kan onderdeel uitmaken voor het verkrijgen van het ster-, kroon- of modelpredikaat. 
De DVD bestaat uit 3 onderdelen:
- Een uitgebreide theoretische uitleg door verrichtingsjury Herman Smit waarin onder meer uitleg wordt gegeven over de regels, beoordelingscriteria en tips ter voorbereiding worden gegeven. Aan de hand van foto's wordt duidelijk uitgebeeld welk beeld de voorkeur heeft.
- Een aantal volledige proeven worden getoond, zowel onder het zadel als aangespannen, die live worden beoordeeld door een jurylid.
- De proefonderdelen worden besproken, hierbij komen verschillende veelgemaakte fouten aan het bod en worden er tips gegeven om de onderdelen optimaal te rijden.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!