Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Veilig op buitenrit

De lucht is blauw, het zonnetje schijnt. De perfecte dag voor een buitenrit met jouw trouwe viervoeter. Ondanks dat je natuurlijk altijd goed oplet in het verkeer, zit een ongeluk in een klein hoekje. Hoe ga jij goed voorbereid op pad?

Paard  rijden buiten

Ruiter

Veiligheid begint bij jezelf. Heb je je weleens afgevraagd hoe oud je cap is? Of deze nog wel veilig is? En goede cap is zeer belangrijk. Mocht je opzoek zijn naar een nieuwe veiligheidshelm kijk dan eens naar de Uvex Elexxion Tocsen. Je bent vast wel eens alleen op buitenrit. Deze cap staat in verbinding met je mobiele telefoon via Bluetooth. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat je valt, maar soms kunnen zowel jij als je paard er niks aandoen. Bijvoorbeeld wanneer er een onverwachte situatie optreedt. Wanneer je valt, detecteert de cap dat en vraagt deze via de app hoe het met je gaat. Reageer je niet binnen 30 seconden? Dan stuurt de app automatisch een noodoproep, inclusief locatie! Goed zichtbaar zijn is van levensbelang. Daarom zijn er verschillende reflectievesten, bijvoorbeeld van WeatherBeeta, Epplejeck en QHP. Hierdoor ben je goed zichtbaar voor je medeweggebruikers.

Paard

Ook voor jouw paard is het belangrijk dat hij goed zichtbaar is. Er zijn reflectie dekens voor paarden maar ook covers voor op het hoofdstel. Door deze reflectie kan verkeer ook jouw paard goed zien. Sommige ruiters denken dat dit alleen nodig is bij schemer of in het donker. Echter is het altijd goed om reflectie te dragen, automobilisten zien je daardoor op afstand beter. Hierdoor kunnen ze eerder afremmen en rekening houden met de situatie. Is het donker? Zorg dan absoluut voor goede reflectie en draag ook lampjes. Lampjes zijn dan belangrijk voor zowel jou als je paard. Hoe meer zichtbaar je bent, hoe beter het is.

Omgeving

Soms kunnen jij en je paard flink gestoord worden door bijvoorbeeld muggen. Spray je paard daarom van tevoren goed in met een geurspray. Sommige paarden zijn gevoelig voor omgevingsgeluiden. Er zijn oornetjes te verkrijgen waarbij het geluid gedempt wordt. Hierdoor heeft je paard minder last van (onverwachte) omgevingsgeluiden. Er zijn meerdere merken die deze oornetjes verkopen. Een aantal van deze merken zijn Anky, Schockemöhle, BR en Eskadron.

Algemeen

Denk om losse kledingstukken of wapperende items die je mee hebt. Je moet natuurlijk niet ergens achter blijven haken. Informeer het thuisfront of mensen op stal, zodat weten dat je op buitenrit gaat. Kijk van tevoren ook even naar het weer, je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tot slot denk om goede veiligheidsbeugels en een eventuele bodyprotector. En het controleren van je singelstoten en beugelriemen kan ook nooit kwaad. Je zou balen als er onderweg een zou knappen!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.