Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Zomerse tips van Epplejeck

Zomerrrr, warrrrmte! Heerlijk voor zowel mens en dier. Maar zoals elk seizoen wel weer zijn nadelen heeft, kan het zomers lekker zweterig, plakkerig en stoffig zijn. Tel daarbij op alle gezellige insecten die weer wakker worden: een hele fijne combinatie. Epplejeck helpt je graag met een paar handige tips de warme, plakkerige en kriebelige zomer door!


Tip 1: Heeft je paard last van vliegen? Gebruik een vliegendeken!

Bij Epplejeck hebben we onwijs veel producten om jouw paard te beschermen tegen irritante plakvliegen, jeukerige steekmuggen en die nare bijters van dazen. Met een luchtig vliegendeken van Epplejeck voor een lekker prijsje kan jij je paard weer de zomer doorhelpen. Je kunt je paard ook compleet inpakken met bijvoorbeeld het eczeemdeken van Horsegear. Deze help paarden die bijvoorbeeld reageren op die kleine knutten (ja, die rotmugjes die zo lekker in de manenkam en staartwortel gaan zitten). Zoek je toch wat anders? Bekijk dan onze complete en uitgebreide collectie aan vliegendekens hier.
 

Tip 2: Bescherm je paard met een paardenparfum!

Ga je lekker op buitenrit? Of heb je een ware steekbeestenplaag in je weide? Of je gaat op buitenwedstrijd waar het ook stikt van die gevleugelde vriendjes? Met een paardenparfum maskeer jij de geur van je paard met effectieve etherische oliën of andere ingrediënten zoals icardine waardoor vliegen, dazen en steekmuggen je paard niet meer zo interessant vinden. Er zijn geurmiddelen met een langdurige werking zoals de Paardenparfum Classic en je hebt sprays met een korte en krachtige werking zoals Sectolin Tedax. Onze favoriet is de Dazenblocker + van Effol.
 

Tip 3: Geef je paard wat vaker een lekkere wasbeurt!

Na een dag zweten en klamme kleding heb jij ook behoefte aan een verkoelende douchesessie! Je paard zal er ook zeker van genieten wanneer je hem even heerlijk verwend met een spa. NAF shampoo’s zoals de NAF Cooling Wash of bij een gevoelige huid de NAF Teatree en Mint shampoo zijn toch echt onze favorieten. Zoek je een fijne budgetshampoo, kies dan voor de Glansshampoo Epplejeck. Met een handige spons of een shampooborstel heb jij jouw paard binnen no-time weer lekker fris en fruitig.
 

Tip 4: Zorg voor de binnenkant van je paard

Er zijn allergieën die te maken hebben met een storing in de stofwisseling van je paard. Afvalstoffen kom dan niet meer uit je paard, maar gaan zich bijvoorbeeld opstapelen in de manenkam en staartwortel of in de benen van het paard. Met bijvoorbeeld OerBalans van Vitalstyle kan er voor zorgen dat deze stofwisseling weer optimaal gaat verlopen zodat je paard bijvoorbeeld minder of geen kriebels meer heeft. Waar je ook aan kan denken is je paard een Detox te geven met bijvoorbeeld NAF D-tox.
 

Tip 5: Heeft je paard last van pollen?

Een onrustig hoofd bij het rijden, overactief briezen, een loopneus en kortademigheid… Het kunnen allemaal tekenen zijn van een pollenallergie. Een pollenallergie uit zich wanneer bomen, bloemen en grassen gaan bloeien en dat is vaak in de maanden maart tot en met september. Je kunt kijken naar bijvoorbeeld een supplement die de longen ondersteund zoals VITALstyle Longvitaal of Seasonaze van NAF.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.