Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Hoe weet ik welke dekenmaat mijn paard heeft?

Iedere paardeneigenaar kent het dilemma wat de dekenmaat heet. Wanneer weet je nou welke maat je paard heeft? Daarom leggen wij jou alles uit in deze blog over de verschillende dekenmaten. En hoe je nou de juiste dekenmaat voor je paard kiest.

Welke dekenmaat wordt er gebruikt?

De maat van de deken wordt bepaald aan de hand van de bovenlengte (maat A) of de onderlengte (maat B), gemeten in centimeters. Oftewel het aantal centimeters is de juiste dekenmaat. De bovenlengte meet je vanaf de schoft tot de staartaanzet, de onderlegnte meet je vanaf de midden van het borst tot de bil van het paard. Bij Epplejeck werken wij dus met de onderlengte.

Overzicht dekenmaten per merk

Om de zoektocht naar de juiste dekenmaat makkelijker te maken heeft Epplejeck allemaal tabellen gemaakt. Zodat het omrekenen naar de onderlengte niet meer nodig is en je in één opslag ziet welke maat je nodig hebt. Belangrijk om dus de deken maat B te kiezen of de Nederlandse dekenmaat. Zo weet je zeker dat je de juiste maat kiest!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.