Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De 8 beste wintertips van Epplejeck

Het begint weer koud te worden, dat merken wij ook. Dit is het perfecte weer om je weer lekker warm te kleden. Maar hoe..? In deze blog delen wij de beste tips om jou en je paard door het koude weer heen te helpen!

8 wintertips Epplejeck
Met temperaturen rond het vriespunt kunnen we toch wel echt zeggen dat de winter in aantocht is. Alle paardeneigenaren moeten er helaas dus weer aan geloven, het koud hebben wanneer je bij je paard bent of niet? In deze blog lichten wij de fijnste producten uit voor jou en je paard.

Tip 1 Epplejeck Thermolegging
Met deze magische thermolegging zeg je gedag tegen koude dagen op stal. Wil je op buitenrit, wedstrijd of een gezellige dag kerstshoppen, maar ben je bang dat je het snel koud krijgt? Deze thermolegging van Epplejeck houd je warm! Dit komt doordat de binnenvoering van fleecestof gemaakt is. Daarnaast is de thermolegging ademend en daardoor sneldrogend. Kortom een must have voor in je kast!
Epplejeck Thermolegging

Tip 2 Thermohandschoenen Epplejeck
Tijdens deze koude dagen is het enorm fijn om tijdens het paardrijden warme handen te hebben. Maar waar haal je fijne thermohandschoenen? Bij Epplejeck natuurlijk! Wij hebben speciaal voor jullie fleece gevoerde rijhandschoenen ontwikkelt. Het zijn thermohandschoenen gevoerd met Thinsulate, om je handen nog warmer te houden! Kom langs of bestel ze online, want dit wil jij ook ervaren!
Epplejeck Thermohandschoenen

Tip 3 Jodphurs Epplejeck
Sta je nou in de kou buiten aan de zijlijn te kijken op bijvoorbeeld een wedstrijd, moet je de stallen uitmesten of ben je aan het wandelen met je paard. Niks is vervelender dan koude voeten te hebben. Deze jodphurs van Epplejeck zijn aan de buitenkant van leer, maar van de binnenkant van imitatiebont!
Jodhpurs Epplejeck Inverno Winter

Tip 4 Quur houd je extra warm deze winter
Wil jij ook gestyled de winter door? Dan is Quur hét voor jou! Door de zacht gevoerde fleece binnenkant zal jij de hele winter bij de paarden warm doorkomen!
Muts Quur QEsti

Tip 5 Gevoerde winterdekens
Nu jij al enkele items hebt, waardoor je de hele winter warm blijft, is je paard nu aan de beurt! Vooral bij paarden die geschoren zijn, is een gevoerde winterdeken een must.

Bij temperaturen rond het vriespunt kan je het beste een dikkere deken op doen met een vulling van rond de 300 gram. Wanneer het echt heel guur weer is kan je ook kiezen voor een 400 gram deken.

Met tempraturen tussen de 0 en 10 graden voldoet een 100 of 200 gram deken. Sommige paarden hebben ook een deken nodig wanneer het tussen de 10 en 15 graden is. Leg dan een dunne deken met een 0 of 50 gram deken op.
Epplejeck Tolga

Tip 6 Zweetdekens
Vooral bij paarden die niet geschoren zijn mag een zweetdeken absoluut niet ontbreken. Na een training heeft je paard natuurlijk lopen zweten en door de wintervacht droogt je paard minder snel. Een zweetdeken neemt al het vocht snel op zodat je paard binnen no time droog is. Heeft je paard een winterdeken, dan kan je die daarna weer op doen. Zo is de voering van de winterdeken niet nat geworden door de zweet.
Epplejeck horsegear zweetdeken Lyx

Tip 7 Goede warming up en cooling down voor je paard
Misschien wel één van de belangrijkste dingen om je paard tevreden te houden. Doordat het koud is duurt het langer voordat de spieren van je paard zijn opgewarmd. Een goede cooling down zorgt ervoor dat de spieren niet te snel afkoelen. Een goede warming up en cooling down is erg essentieel in de wintertijden. Hierdoor voorkom je spierpijn en eventuele blessures.
Je kan nu heerlijk even lang uitstappen!

Tip 8 Waterdichte uitrijdekens
Is je paard geschoren? Dan is een waterdichte uitrijdeken een must have voor je paard. Je kan hem ook gebruiken tijdens de warming up en cooling down. De uitrijdeken zorgt ervoor dat de spieren van je paard niet snel afkoelen. Helemaal ideaal, als je kiest voor een waterdichte uitrijdeken met fleecevoering, wordt het zweet alvast opgenomen.
Epplejeck uitrijdeken 


Ben je nog opzoek naar meer producten voor de winter? Bekijk dan hier onze thermo shop!



Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.