Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De duurzame rijhandschoenen van Uvex

Ken jij de handschoenen Uvex Vida Planet al? Deze rijhandschoenen zijn gemaakt van Hightech materiaal en gedeeltelijk van gerecycled materiaal. De handschoenen hebben uitstekend goede grip en bieden daarnaast ook UV-bescherming. Lees snel verder om meer over deze handschoenen van Uvex te weten te komen.

Handschoenen Uvex Vida Planet

De Vida Planet handschoenen van Uvex zijn de perfecte handschoenen voor de zomermaanden! Dat komt omdat ze niet alleen elastisch, maar ook nog eens ventilerend en UV werend zijn. Je hebt met deze handschoenen extreem goede grip, ook wanneer de teugels of handschoenen nat zijn.

De duurzame Uvex rijhandschoenen

Deze handschoenen zijn duurzaam doordat ze onder andere gemaakt zijn van Revolutional™ Eco en gerecycled materiaal. Meer dan 55% van deze handschoen is afkomstig van gerecyclede componenten. De rug van de handschoen is gemaakt van gerecycled nylon en het zeer slijtvaste materiaal op de handpalm van gerecyclede waterflessen. Allemaal gecombineerd met hoogwaardige stretch die zijn vorm behoudt ondanks intensief gebruik. De zones die tegen de teugels schuren zijn versterkt en de handschoen biedt ook maximale bescherming tegen verschillende UV stralen.

Hoe weet je dat de handschoenen goed passen?

De optimale pasvorm is erg belangrijk als je handschoenen draagt tijdens het paardrijden. Om de pasvorm te controleren kan je het volgende doen:

•De vingers moeten volledig in de handschoen passen zonder te veel ruimte boven de vingertoppen over te laten. Rimpels aan de ringvinger wijzen op een te losse pasvorm, dat beperkt de controle over de teugels.
•Om te bepalen of de lengte van de handschoen correct is, verstrengel je de vingers en drukt je het materiaal helemaal naar beneden, zoals op de foto. Kijk vervolgens naar de naden tussen de vingers om te zien of de lengte klopt en de handschoen goed aansluit op de hand.
•Omdat je handen gesloten zijn tijdens het paardrijden is het belangrijk dat ze niet te veel drukken. Hier kom je achter door je hand te sluiten en te controleer of er geen drukpunten zijn en de handschoenen comfortabel zitten.


Hoe was je rijhandschoenen?

Ook rijhandschoentjes kunnen smerig worden door bijvoorbeeld zweet of vuil van je paard zijn vacht. Daarom is het belangrijk om ze regelmatig te wassen. Naast dat het altijd fijn is om met schone handschoenen te rijden, behoud je ook beter grip.
Zorg ervoor dat je de klittenbandsluitingen van de handschoenen goed dicht zitten zodat deze intact blijven. Je zou er als extra bescherming voor kunnen kiezen om de handschoenen in een waszakje te wassen zodat ze niet beschadigen. Aan de binnenkant van jouw handschoenen staat hoe je ze precies moet wassen, dit kan per rijhandschoenen verschillen. Stop ze daarna nooit in de droger maar laat ze aan de waslijn drogen.


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.