Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Checklist voor op wedstrijd

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel : wedstrijdstress! Je moet aan veel verschillende dingen denken en dan kan je nog wel eens wat vergeten. In deze blog nemen we de Epplejeck wedstrijd checklist met je door zodat jij zorgeloos met jouw favoriete viervoeter op wedstrijd kunt.

Tips van Epplejeck voordat je op wedstrijd gaat

Om een goede inschatting te maken van wanneer je moet beginnen met de voorbereidingen kan het je het beste de startlijst in de gaten houden. Deze kunnen namelijk op het laatste moment veranderen. Als je ’s morgens vroeg moet starten kun je jouw paard de avond van tevoren alvast invlechten. Om ervoor te zorgen dat de knotjes de volgende ochtend nog mooi zitten kan je gebruik maken van een paar handige spullen.
  • Sleazy Epplejeck Cover Me
    Nadat je paard is gewassen en prachtig getoiletteerd is er voor je paard niks lekkerder dan even lekker rollen en de manen schuren. Zeg maar dag tegen je perfecte knotjes en schone paard... Dankzij deze elastische halsdeken blijft de hals schoon en je mooie knotjes intact
  • NAF Braid It Up
    Haarlak voor mooie strakke vlechten zonder losse haren. Na het uitborstelen direct op de manen sprayen. Braid It Up zorgt voor een goede grip waardoor de manen snel en makkelijk gevlochten kunnen worden. Na het vlechten of knotten kan het ook extra verneveld worden voor optimale houdbaarheid. Kan ook de avond ervoor gebruikt worden
 
De Braid It Up en Sleazy kan je natuurlijk ook gebruiken als je op de dag zelf gaat invlechten, dan blijven ze extra mooi voordat je de ring in gaat!
 
Daarnaast is het ook erg belangrijk om van tevoren iemand te vragen die met je mee wilt als groom naar de wedstrijd. Het is altijd handig om extra handen te hebben voor het losrijden, voorlezen van de proef en voor het springen natuurlijk met losspringen.
Om stress te voorkomen is het beste om een uur van tevoren op het wedstrijdterrein te zijn. Zo heb je alle tijd om je aan te melden, kijken waar je moet rijden, opzadelen en losrijden.
 

Spullen die je nodig hebt op wedstrijd inpakken

Wil je zeker weten dat je alle spullen hebt gepakt? Als je een zadelkamer in jouw trailer hebt kun je de dag van tevoren alvast alles klaarleggen. Mocht je dit niet hebben kun je je spullen verzamelen op een stalkruier. (https://www.ej.nl/stalkruier_roze_60807.html ) Zo hoef je niet alles last minute in te pakken!
Wil je zeker weten dat je echt alles hebt gepakt voor jou en je paard Voor het inpakken van je spullen is de volgende checklist erg handig:
 
Documentenmap
-Paspoort
-Startpas
-Proevenboekje
-Contant geld
-Papieren van de auto en trailer

In de trailer

-Gevuld hooinet voor in de trailer
-Jerrycan met water
-Emmer om het water in te doen
-Krukje om mee op te stappen en de vlechten weer netjes te maken.

Voor jezelf

-Cap
-Wedstrijdshirt
-Witte rijbroek
-Rijjas
-Laarzen
-Sporen/zweep
-Handschoenen
-Haarnetje voor in de knot
-Voor de dressuurruiters natuurlijk ook een plastron

Voor je paard

-Een schoon paard
-Halster met touw
-Hoofdstel
-Zadel
-Singel
-Zadeldek
-Transportdeken voor de warmere dagen
-Zweetdeken voor de koudere dagen
-Beenbeschermers voor in de trailer of springparcours
-Extra elastiekjes
-Glansspray
-Borstels
-Hoevenkrabber
-Hoefolie

Eventueel kan je ook nog een set kalkoenen meenemen en een schoonmaaksetje hiervoor mocht je kalkoengaten in je ijzers hebben en op gras moeten starten.

We hopen dat je na deze blog met onze wedstrijd checklist met een gerust hart op wedstrijd kunt gaan!


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.