Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastbloggers

Tien redenen om je paard te verzekeren - Gastblog EFO

Je wilt er waarschijnlijk liever niet aan denken, maar het houden van paarden brengt risico’s met zich mee. Jouw paard kan bijvoorbeeld een ongeluk krijgen, maar je kunt ook te maken krijgen met kreupelheid of koliek. Als je paard verzekerd is, hoef je in zo’n situatie gelukkig niet wakker te liggen over de financiële consequenties. In deze blog vertelt Gea Draaijer, inspecteur bij EFO Paardenverzekering, alles over de voordelen van een paardenverzekering.
Lees meer

De voordelen van brandnetel - Gastblog HorseFitShop

In deze blog gaan we dieper in op de verschillende functies van brandnetel en hoe dit een positief effect kan hebben op je paard. We zullen ook bespreken hoe brandnetel kan worden gebruikt als een detox behandeling en welke ondersteunde functie brandnetel nog meer biedt voor jouw paard. Het belooft een boeiend en informatief stuk te worden waar je veel waardevolle inzichten uit kunt halen.
Lees meer

Lammert Haanstra - de dubbele longe

In deze nieuwe gastblog vertelt Lammert Haanstra over het longeren met de dubbele longe. Waarom zou je met een dubbele longe gaan longeren en wat voor effect heeft dit op je paard. Daarnaast geeft Lammert nog een aantal handige tips voor het bevestigen van de dubbele longe bij verschillende situaties. Lees dus gauw verder!
Lees meer

Gastblog Bucas: Met welke Bucas najaarsdeken verwelkom jij de herfst?

De dwarrelende blaadjes, de ondiepe plassen op het erf en je handen warmen aan een dampende kop thee in de kantine: de herfst heeft zo zijn eigen charme op stal. Maar voor jouw paard kan het nog best even wennen zijn, die nieuwe weersomstandigheden. Een deken kan dan een fijne oplossing zijn. Met deze Bucas dekens verwelkomen jij en jouw paard de herfst het beste.
Lees meer

Geef aandacht aan de weerstand van jouw paard - Gastblog HorseFitShop

De weerstand, een belangrijk begrip als het gaat om de algehele gezondheid van je paard. Een omslag in weersomstandigheden kan een gevoelige snaar raken bij paarden. Niet alle paarden zijn hier gevoelig voor, de ene net iets meer dan de andere. Op het moment dat jouw paard hier wel gevoelig voor is of als het afweersysteem niet helemaal optimaal is, bijvoorbeeld door ziekte of een blessure, dan kan jouw paard oog in oog komen met een weerstandsdip. In deze blog vertellen wij jou wat jij kan doen om de weerstand van jouw paard voldoende aandacht te geven.
Lees meer

Gastblog Bucas: de meest gestelde vragen over de Bucas vliegenmaskers

Zijn jij en je paard al helemaal wappie van de vliegen deze zomer? Vliegen zijn een grote ergernis voor je paard deze tijd van het jaar. Ze zitten overal en vooral het oog is de favoriete hang-out van die irritante beesten. Bij Bucas komen er regelmatig vragen binnen over vliegen en vliegenmaskers. Jacob Janssen van Bucas beantwoordt de door jullie meest gestelde vragen.
Lees meer

Sprenger by JRS - Vier stappen tot het juiste bit voor jouw paard

Een goed passend bit is van groot belang voor de communicatie tussen paard en ruiter. Het aanbod van verschillende bitten is groot, daarom is een goede keus enorm belangrijk. Dit kan erg lastig zijn daarom helpen deze vier stappen van Sprenger jou een bitkeuze te maken.
Lees meer

Gastblog Puur - Hormonen

Is jouw merrie ook weleens humeurig en niet zichzelf tijdens de hengstigheid? Paarden kunnen erg veranderen tijdens deze periode. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals ander gedrag tijdens het rijden, bijvoorbeeld dat ze sloom worden of juist niet te stoppen zijn. Daarnaast is een veelvoorkomende klacht het laten merken van pijnsignalen tijdens het aansingelen en/of aanraken van de buik.
Lees meer

Gastblog Dy'on: Jouw guide door de hoofdstellen jungle

Wie kent het niet? Je hebt een nieuw paard gekocht of je hebt er een op stal staan en bent op zoek naar een nieuw hoofdstel. Je vecht je een weg door verschillende mogelijkheden heen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Een overaanbod aan verschillende producten in verschillende kleuren met verschillende neusbanden met glitter of toch met lak? En ze worden aangeboden tegen zulke verschillende prijzen dat je je afvraagt waar het verschil nu eigenlijk ligt.
Lees meer

Gastblog Bucas Nederland: Hoe bescherm je jouw paard na het scheren?

Nu de koude dagen weer voor de deur staan kiezen sommige paardeneigenaren ervoor om hun paard te scheren. Maar hoe houdt je je paard warm? En wat zijn de gevolgen voor jouw paard zijn/haar comfortzone?
Lees meer

Gastblog Jacob Jansen: De Bucas Recuptex Therapy deken

Jacob Jansen van Bucas vertelt in zijn blog over de Bucas Receptex Therapy deken. Komen de spieren van je paard moeilijk op gang tijdens een training? Heeft je paard rugproblemen of regelmatig spierpijn? Bucas heeft een Recuptex Therapy deken ontwikkeld die niet alleen tal van medische problemen kan voorkomen, maar ook ondersteunt bij de behandeling van een breed scala van aandoeningen zoals: chronische artritis, spierpijn, rugproblemen, kissing spines en diverse pijnen. Lees in deze blog de precieze werking van deze therapeutische deken en de enthousiaste reacties van gebruikers.
Lees meer

Gastblog VITALstyle: pak pollenkriebels van binnenuit aan

Veel mensen én paarden hebben er al last van; pollenkriebels. Vanaf het vroege voorjaar beginnen de eerste bomen hun stuifmeel af te geven, gevolgd door de grassen en struiken. We weten dat dit voor veel irritatie en jeuk kan zorgen, maar hoe zit dat nu precies?
Lees meer

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.