Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Tip van een EJ'er jodhpurs en chaps

Met deze week een tip van Angela uit filiaal Heemskerk: toen ik besloot mijn favoriete sport (paardrijden natuurlijk) weer op te pakken, waren mijn oude spullen toe aan vervanging. Ik had onder andere nieuwe rijlaarzen nodig. Zelf ben ik meer van het recreatieve rijden, één van de redenen waarom ik ervoor koos om voor jodhpurs met chaps te gaan rijden. Rijlaarzen zijn prachtig, maar ik ga liever voor functioneel en sportief.

Zo kwam ik uit bij de Jodhpurs Quur Avator Zip van Epplejeck. Deze schoen is gemaakt van soepel leer en dat voel je! Ze passen fijn om je voet en sluiten goed aan bij je enkels. Qua uiterlijk zijn ze netjes en de rits zorgt ervoor dat de jodhpurs makkelijk aan en uit trekken zijn. Om het leer van mijn jodhpurs goed te verzorgen, maak ik ze regelmatig schoon en vet ze in met de lederbalsem van Epplejeck. Deze trekt super snel in en houdt het leer soepel. 

Als bijpassende chaps heb ik gekozen voor de minichaps Epplejeck Pro-Ride. Dit zijn kunstleren chaps. Voor mij een mooi alternatief tussen de stoffen variant en echt leren chaps. Plus ze zijn makkelijk te onderhouden! Zelf ben ik nogal klein van stuk en heb een wat smallere kuit. De maatvoering van deze chaps is daarvoor ideaal. Die gaat namelijk van XXXS tot en met XL. Bij de rits zit een stuk elastiek waardoor ze mooi om je kuit aansluiten. Qua uiterlijk lijkt het net echt leer. De strass steentjes aan de bovenkant maakt ze net wat meer chique.
 
Deze jodhpurs en chaps vormen samen een mooi en keurig geheel. Ik heb al meerderde keren de opmerking gehad dat het net rijlaarzen lijken. Het fijne is dat ik na het rijden mijn chaps uit kan doen en lekker door kan banjeren op mijn jodhpurs!

De jodhpurs shop je hier.
De minichaps shop je hier
De lederbalsem shop je hier.




Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.