Terug naar overzicht

Siliconen onder je kont: voor een mooie, stille en stevige zit!

dinsdag, 24 mei 2016

Ben jij iemand die siliconen en rijbroeken niet zo snel in één zin zou plaatsen? Toch kom je siliconen inmiddels niet meer alleen in glamorous Beverly Hills tegen, maar ook in de paardenwereld! Hoewel deze innovatie al een tijdje geleden zijn intrede heeft gedaan op de ruitersportmarkt, is er nog enige onduidelijkheid over. Rijbroeken met siliconen zitvlak of kniestukken zorgen voor extra stevige grip. Maar hoe zit dat nou precies?Siliconen zijn rubberachtig en worden onder andere gebruikt als grondstof voor diverse producten zoals keukengerei en telefoonhoesjes, maar ook als kit, lijm en smeermiddel. 
Aantrekkelijke aspecten voor wanneer je het liefst ‘vast gelijmd’ zou willen worden in je zadel, toch? Dat dachten de rijbroek-makers ook! Producenten zorgden met deze innovatie voor de ultieme grip in je zadel. Dankzij de iets plakkende eigenschappen verkleinen siliconen de kans op het schuiven in je zadel en creëren een mooie, stille en stevige zit. Daarnaast bewegen de siliconen mee met de stretch in je rijbroek waardoor deze ook nog eens extra comfortabel zit. Dit in tegenstelling tot een leren zitvlak wat minder tot niet met mee beweegt.

Heeft een rijbroek met een siliconen zitvlak het eeuwige leven? Niet helemaal. Door de wrijving die tussen het zadel en de rijbroek ontstaat, zullen de siliconen op je rijbroek na verloop van tijd slijten. Siliconen zijn immers rubberachtig en rubber slijt na enige tijd bij wrijving. Er zijn wel een aantal tips om je rijbroek en lang en vol leven te laten leiden. Gebruik bijvoorbeeld geen wasverzachter, was je rijbroek binnenstebuiten, gebruik zo weinig mogelijk wasmiddel en was niet heter dan 30 graden. Op deze manier kun je de grip van je siliconen zo lang mogelijk behouden en hou je je rijbroek mooi. Lees hier alles over de wasvoorschriften van rijbroeken. 

Een rijbroek met een siliconen zitvlak of kniestukken is zeker een fijn hulpmiddel om stabieler in het zadel te zitten. Een onafhankelijke, soepele en in balans zijnde houding en zit blijft uiteraard een uiterst belangrijk punt tijdens het paardrijden.
Iedereen heeft zo z’n eigen voorkeur als het gaat om rijbroeken. Wil je meer bewegingsvrijheid? Dan kun je kiezen voor alleen siliconen op de kniestukken. Zoek je juist meer stabiliteit? Ga dan eens voor een geheel siliconen zitvlak.

Benieuwd naar ons assortiment siliconen rijbroeken? We hebben keuze uit meer dan 90 modellen

P.s. rijbroek op de afbeelding beter bekijken? Klik hier.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!