Terug naar overzicht

Dé oplossing voor vervelende steekvliegen en dazen tijdens het rijden

dinsdag, 05 juli 2016

Heb je deze zomer leuke uitstapjes gepland met je paard? Ongetwijfeld staat er ook een heerlijke buitenrit bij je op de planning. Het enige probleem is dat in deze periode de dazen en vervelende steekvliegen enorm actief zijn. Zowel in het bos als in de buurt van gras en water, van zonsopkomst tot zonsondergang zijn deze vervelende insecten letterlijk niet van je paard af te slaan.

Om toch rustig met je paard op pad te kunnen zonder dat hij de hele weg geïrriteerd wordt door vervelende steekvliegen of dazen, komt een handige uitrij-vliegendeken als geroepen! Wij helpen je kiezen en hebben hieronder onze toppers voor je op een rijtje gezet! 


UITRIJ-VLIEGENDEKEN EPPLEJECK FLY RIDER

De uitrij-vliegendeken Epplejeck Fly Rider heeft een afneembare hals. Deze is gemakkelijk met klittenband te bevestigen en weer los te maken. De hals kan tevens met een lus vastgemaakt worden aan het hoofdstel zodat deze stabiel blijft liggen. De deken heeft een schouderuitsparing voor extra bewegingsvrijheid (ideaal voor een galopje in de bossen) en uitsparingen voor de singel en het been van de ruiter. Dankzij de zadeluitsparing, die over of onder het zweetblad te bevestigen is, blijft de deken netjes op de rug van je paard liggen. What more do you want?


UITRIJ-VLIEGENDEKEN EPPLEJECK ZEBRA

De uitrij-vliegendeken Zebra heeft dezelfde features als de hierboven genoemde Fly Rider. Wat deze deken nét iets unieker maakt is de zebra print. Je hebt vast al eens gehoord van deze unieke innovatie op het gebied van vliegendekens. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat vliegen in de war raken van de zebrastrepen en daardoor bij het paard uit de buurt blijven. Steekvliegen kijken naar warmte bronnen en de manier waarop de zon hierop reflecteert. Smalle, zwarte strepen op een witte vacht zorgen voor vreemde signalen waardoor de steekvliegen hier niet op af zullen komen. En daarbij is het stiekem een erg leuk printje om op je paard te dragen!

UITRIJ VLIEGENDEKEN EPPLEJECK FULL NECK

De uitrij-vliegendeken Epplejeck Full Neckheeft een vast hals. In tegenstelling tot de 2 bovengenoemde uitrij-vliegendekens, beschermt de Full Neck ook de borst van het paard. Dit gedeelte heeft een verstelbare gespsluiting voor een fijne pasvorm. Ook deze uitrij-vliegendeken heeft een fijne maas gemaakt van soepel polyester en is lichtgewicht en ademend. We like!


UITRIJ VLIEGENDEKEN EPPLEJECK

En last but not least, de uitrij-vliegendeken Epplejeck. Deze uitvoering heeft geen bijpassende hals en is gemakkelijk over of onder het zweetblad te bevestigen. De deken blijft met de klittenbandsluiting aan de voorkant stabiel op de rug van je paard liggen. Deze uitrij-vliegendeken is ideaal voor tijdens het in-en uitstappen, op concours of in de bossen. 

Al deze uitrij-vliegendekens zijn geschikt tijdens het rijden. Een galopje door de bossen is dus no problemo, want dankzij de zadeluitsparing blijven deze dekens goed liggen. Vanwege de fijne maas maken dazen geen kans om te bijten en zal je paard niet geïrriteerd raken. 

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!