Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Elektrolyten: Compenseer het verlies van belangrijke mineralen tijdens hoge temperaturen!

Het is tropisch warm in Nederland en dat betekent zweten! Ook paarden hebben het tijdens deze oplopende temperaturen zwaar te verduren. Om de lichaamstemperatuur op pijl te houden, verliest het paard zijn warmte door middel van zweten. Bij zweten verliest het paard niet alleen vocht, maar ook belangrijke mineralen zoals natrium, kalium, calcium en magnesium. Deze verzameling van mineralen worden ook wel elektrolyten genoemd.

Elektrolyten zijn essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties. Bij een groot verlies aan elektrolyten (dus bij hevig zweten) wordt de dorstprikkel onderdrukt en is de kans op uitdroging groter. Wanneer het paard uitgedroogd raakt, heeft hij geen vocht meer om de warmte uit zijn lichaam af te voeren en kan hij hierdoor oververhit raken.
Naast zweten verbruikt het paard tijdens training ook glycogeen. Glycogeen zijn de koolhydraten die worden opgeslagen in de spieren waar het paard ook energie uit haalt. Deze zijn tijdens training aangebroken, en bij zware inspanning dus leeg.
Vanwege het gebrek aan glycogeen heeft het paard geen snelle toegang tot energie, wat zijn lichaam om dat moment wel nodig heeft.

Het verlies van vocht, elektrolyten en glycogeen, plus het ontstaan van oververhitting kan uiteindelijk leiden tot levensbedreigende uitputting!
Het is daarom belangrijk om de verloren elektrolyten na inspanning of veel zweten weer aan te vullen. NAF Electro Lytes biedt een uitstekende herstel. Het vult de benodigde mineralen meteen aan en ondersteunt de vochtbalans in het lichaam. Deze vloeibare elekrolyten aanvulling levert namelijk de vier essentiële plasmazouten natrium, kalium, calcium en magnesium.

Je hoeft deNAF Electro Lytes alleen toe te dienen bij hevig zweten, zware inspanning en/of warme weersomstandigheden. Hieronder een overzicht van de aanbevolen hoeveelheid.

Paarden:
Bij topprestaties* (1-3 dagen) 90 ml
Op wedstrijddagen (1-3 dagen) 60 ml
Lage (onderhouds)dosering 30 ml

Pony's:
Op wedstrijddagen (1-3 dagen) 30 - 60 ml
Lage (onderhouds)dosering 15 – 30 ml

NAF Electro Lytes is vloeibaar en makkelijk te doseren waardoor dit beter gemengd kan worden door het voer en water dan bijvoorbeeld poeder.
Zorg er voor dat het paard voldoende toegang heeft tot vers drinkwater. Dit bevordert de opname van de toegediende elektrolyten.

Geef je paard de benodigde ondersteuning bij herstel na inspanning en hevig zweten en geef hem NAF Electro Lytes!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.