Terug naar overzicht

Dazenlijm: Gotta catch 'em all!

dinsdag, 26 juli 2016

Kun jij die vervelende dazen inmiddels wel achter het behang plakken?! Dat kan nu met de Sticky Trap dazenlijm! Geintje natuurlijk.. of niet? De dazenlijm is namelijk speciaal ontwikkeld voor het vangen van dazen en horzels. In deze blog lees je waarom dit spul deze zomer jouw favoriet wordt!

De Sticky Trap dazenlijmkomt oorspronkelijk uit Amerika en wordt wereldwijd gebruikt om verschillende bloed zuigende insecten, zoals de daas, te vangen. Eerder hebben we uitgelegd dat het alleen de vrouwtjesdaas is die bijt. Door middel van infrarood zicht is zij op zoek naar bewegende warmtebronnen.
Gebruik daarom de Sticky Trap emmer om de daas in eerste instantie aan te trekken. Door de zon zal dit object opwarmen tot een ware hittebron en erg aantrekkelijk worden voor de daas. Zorg er vervolgens voor dat de emmer goed is ingesmeerd met de dazenlijm. De daas ziet de emmer als prooi en komt hierop af. Na een sticky landing is het voor de daas niet meer mogelijk om eraf te komen. De lijm is transparant en blijft, afhankelijk van de stof, tot wel 16 weken goed plakken. Na deze 16 weken kan de nieuwe lijm eventueel over de oude worden aangebracht. De Sticky Trap is onbeperkt houdbaar!Dit milieu vriendelijke goedje werkt op natuurlijke wijze zonder pesticiden en heeft geen bijvangsten. Omdat de dazenlijm geen vriendelijke geur heeft, zullen andere (niet bloed zuigende) insecten hier niet op af komen. Daarom is de dazenlijm aantrekkelijk voor de jagende vrouwtjesdaas welke op zoek is eiwitrijk bloed voor haar voortplanting. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat een vlieg, mot of andere insect per ongeluk op de lijm terecht komt.

Tip! Gebruik een verfroller om de lijm eenvoudig aan te brengen. Hang de emmer op een open plek zodat deze opwarmt wanneer de zon schijnt. Het handigste is om een plek aan de buitenkant van de wei uit te zoeken. Je paard kan er anders tegen aan lopen waarop de lijm (en dazen) vervolgens aan hem blijven plakken. Dit kan geen kwaad, maar is uiteraard niet prettig. Het dragen van handschoenen is daarnaast geen overbodige luxe, het is tenslotte een Sticky Trap. 

De emmer met dazenlijmis een goedkope en regenbestendige oplossing die je overal kunt ophangen. Daarbij pakt dit het dazenprobleem structureel aan omdat dit alleen de vrouwtjesdaas opvangt. Kortom, let’s get sticky!
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!