Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Unieke, medische hoefschoen

Hoefzweren, hoefkneuzingen en andere hoefaandoeningen komen helaas regelmatig voor bij paarden. Een aandoening aan de hoef is niet alleen pijnlijk maar ook erg vervelend voor je paard omdat in vele gevallen hij verplicht op boxrust moet. Dit is nodig om de hoef zo schoon mogelijk te houden en dus te beschermen tegen vocht en vuil. Het zou natuurlijk fijn zijn dat je paard ondanks zijn aandoening nog wel lekker naar buiten kan. Was er maar een soort vuilafstotende schoen die je je paard aan kon doen zodat hij alsnog buiten kan lopen.. Maar wacht, wat is dat nou?

Wat een uitvinding! Het is een nauwsluitende hoefschoen gemaakt om de hoef van je paard schoon en droog te houden. De Medical Hoof Boot zorgt ervoor dat de hoef beschermd blijft, ook wanneer je paard buiten in de wei of paddock loopt.
Deze innovatieve, medische hoefschoen is super eenvoudig aan en uit te trekken en sluit netjes aan dankzij de asymmetrische rits. Je krijgt hierdoor ook geen ongewenste openingen in de rits en dankzij de close fit zal deze ook niet afzakken.

De Medical Hoof Boot heeft een gegroefde zool voor een betere grip. Voor extra duurzaamheid is het binnen materiaal gemaakt van sterk Kevlar®. Staat je paard op ijzers? No worries, de hoefschoen is ook daarvoor gemaakt, in 10 verschillende maten zelfs! Maar daarover straks meer.

Mocht je paard verband nodig hebben, dan kun je na het verbanden van de hoef, de hoefschoen hier overheen trekken. Je hebt daardoor minder verband nodig omdat de hoefschoen voor het grootste gedeelte van de bescherming zorgt.
De hoefschoen is herbruikbaar en machine wasbaar op 30 graden. Zo kun je voor een langere tijd profiteren van deze unieke hoefschoen.

Wil jij de Medical Hoof Boot gaan gebruiken? Je kunt deze alleen online bestellen. Let er dan op dat je de juiste maat besteld. Welke maat je nodig hebt, kun je bepalen aan de hand van de maattabel hieronder. Meet hiervoor de lengte en de breedte van de hoef in millimeter. Til de hoef van je paard op, meet het breedste gedeelte van de hoef en vervolgens de lengte van de straal tot en met de teen (de hoefballen neem je niet mee).




Heeft je paard hoefijzers? Belangrijk om te weten is dat de maattabel gebaseerd is op hoeven zonder ijzers. Je zult dan waarschijnlijk 1 maat groter nodig hebben dan opgemeten. Houd er rekening mee dat de maattabel een richtlijn is en let er bij het passen goed op dat de kous nauw aangesloten om de hoef en koot zit.
Past de hoef van je paard volgens de maattabel niet in één van de maten? Houdt dan de breedte van de hoef aan. Wanneer de hoefschoen te breed is, is de kans groter dat je paard met zijn andere hoef op de hoefschoen gaat staan en deze beschadigd raakt.

O, en de Medical Hoof Boot kan zowel voor als achter en links als rechts gedragen worden, maar is niet geschikt om mee te rijden. Het is ook niet aan te raden om de hoefschoen te gebruiken in een zeer natte paddock of weide. De hoefschoen kan gebruikt worden wanneer je paard naar buiten gaat, het is wel belangrijk dat je hoefschoen niet te lang om houdt. Voor de genezing van de aandoening is het van belang dat de hoef blijft ademen. Wanneer je paard weer in een schone stal staat, is het daarom verstandig om de hoefschoen weer af te doen.  

Heb je de video hieronder bekeken en ben je overtuigd?Klik dan hierom de Medical Hoof Boot te bestellen. 

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.