Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog Mara Pumps & Paarden: Tried & Tested: Waterdichte deken met sterrenprint

In de Tried & Tested rubriek van Pumps en Paarden schrijft Mara reviews over producten die ze uitvoerig heeft gedragen en/of uitgeprobeerd. Zo hoef jij nooit meer een miskoop te doen! Dit keer heeft ze de waterdichte deken Epplejeck Skyfall getest!

Wat: Waterdichte deken Epplejeck Skyfall
Prijs: €79,95 voor 0gr – €89,95 voor 100gr – €99,95 voor 200gr
Bekijken: Klik hier

Product kenmerken

  • Waterdicht
  • Ademend
  • 600 denier sterke buitenstof
  • Ripstop nylon, voorkomt doorscheuren
  • Getapete naden, voorkomt doorlekken
  • Teflon coating, vuil- en waterafstotende laag
  • Nylon gevoerd bij de borst, voorkomt schuurplekken
  • Voorzien van bevestigingsringen voor een halsstuk
  • Dubbele, verstelbare snelsluiting op de borst
  • Ruim verstelbare kruissingels
  • Afneembare elastische bilriemen
  • Loopsplit, optimale bewegingsvrijheid
  • Extra grote staartflap

Mijn ervaringen
Allereerst, excuus dat de deken op bovenstaande foto’s al een beetje vies is. Tip van de dag: éérst foto’s maken. Niet pas nadat Daisy al vier weken in de wei staat met haar deken om ;-)

De pasvorm
Ik heb gekozen voor een 0 grams deken in maatje 165, zoals je kunt zien is Daisy namelijk niet zo groot. Wél is ze vrij breed van voren, dus 9 van de 10 keer zit een deken helemaal niet goed bij haar. Een maat groter zit dan weliswaar beter aan de voorkant, maar voor de rest kan ze er in zwemmen. Het was dus wel even spannend of deze deken zou passen, en gelukkig; hij past! Hij zit wel íets strakker van voren, maar niet hinderlijk. Gelukkig!
Doordat Daisy wat breder is én omdat ze een beetje een gevoelige huid heeft, krijgt ze van de meeste dekens ook heel snel schuurplekken. Daisy heeft deze deken nu al een flinke tijd op en er is helemaal niets te zien, geen schuurplekken, maar ook geen vacht die er “rommelig” of dunner uitziet. Héél fijn!

Grote staartflap
Zoals je misschien al een de productfoto hierboven kunt zien, is de staartflap extra groot. Echt een pluspunt vind ik! Niet zo’n klein nutteloos flapje, maar echt groot genoeg om over de staart en een groot deel van de billen te vallen en dus voorkomt dat het er alsnog bij in regent.

Kwaliteit stof
Tsja, het blijft een deken die vrij budgetproof is en dat merk je ook wel een beetje aan de stof van de deken. Deze voelt niet heel dik en stevig aan, vergeleken met andere dekens die Daisy heeft. Of de deken daardoor snel scheurt en kapot gaat? Misschien. Daisy is altijd wel netjes met haar dekens en ook haar weidemaatjes gedragen zich goed, dus haar dekens scheuren nooit snel, zo ook deze van Epplejeck niet. Maar of het de sterkste deken is die ze heeft? Nee, dat niet. De deken heeft een 600 denier buitenstof, dit is de meest voorkomende sterkte bij paardendekens en is over het algemeen wel sterk genoeg. De stof van de deken is gemaakt van ribstop nylon. Wanneer je een scheurtje in de deken krijgt, zal deze niet snel verder scheuren.

Waterdicht
Misschien wel het allerbelangrijkste: is de waterdichte deken inderdaad waterdicht? De afgelopen tijd heeft het nogal veel geregend, dus dat kon ik mooi testen en het resultaat is goed. Daisy bleef onder de deken lekker droog, precies zoals het hoort. Naar mijn mening is dit dan ook een goede, degelijke deken voor een betaalbare prijs, ik ben er blij mee!

Hebben jullie ook een deken van Epplejeck? Wat zijn jullie bevindingen? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.