Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Bucas: dé producent van intelligente paardendekens

Mijn naam is Jacob Janssen en ik ben vertegenwoordiger van het merk Bucas. In deze blog wil ik jullie informeren over Bucas als merk, het ontstaan en wat de Bucas dekens zo uniek maakt.

Bucas is opgericht in 1981 in Ierland en ontwerpt en produceert high performance paardendekens.. Bucas heeft de grootste Ierse ruitersporttraditie samengevoegd met de nieuwste technologische ontwikkelingen en ervaringen uit andere industrieën, landen en technisch geavanceerde producten. Al vanaf het begin exporteren we meer dan 90% van onze producten naar markten over de hele wereld. 

Bucas staat bekend om de oersterke, waterdichte en ademende Ballistic Nylon buitenstof en de Stay Dry voering. Bucas kwam als eerste in 1982 met een volledig waterdichte en ademende deken op de markt: de Bucas Turnout. Na dit succes werd ook het Stay-dry principe geperfectioneerd. Deze Stay-dry stof, de naam zegt het al, voert vocht en zweet af zodat je paard altijd droog is en je de deken dus ook op kunt leggen als je paard nog bezweet is. 

Niet veel later ontwikkelden we de eerste échte lichtgewicht, volledig waterdicht en ademende Turnout deken. Doordat warmte beter gereguleerd kan worden, kun je met een lichtere grams deken meer temperatuur verschillen opvangen.

Soorten Bucas dekens

Deze intelligente paardendekens zijn onder te verdelen in verschillende modellen, namelijk:
  • Power Turnout > topmodel voorzien van alle technieken en een warmte reflecterende aluminium coating
  • Smartex Turnout > vergelijkbaar aan de Power Turnout maar zonder aluminium coating 
  • Irish Turnout > middenklasse model, 1200 denier buitenstof en silk-feel voering
  • Freedom Turnout > instapmodel, 600 denier buitenstof en nylon voering
  • Select Quilt > onderdeken voor de Power, Smartex en Iris Turnout dekens, met Stay-dry voering

De beste deken van Bucas is de Power Turnout. De warmte reflecterende aluminium coating van de Power Turnout dekens houdt bij koud weer de warmte van het paard vast en bij warm weer houdt het de warmte buiten waardoor je paard niet oververhit raakt. De schouderplooien en het Click’n go sluiting syteem aan de voorkant zorgen ervoor dat de deken altijd perfect zit. De Power Turnout deken heeft een Stay-dry antibacteriële voering, wat betekent dat de deken dezelfde werking heeft als een zweetdeken en zorgt voor bescherming en frisheid. Daarnaast heeft de deken een 1200 denier, Ballistic nylon buitenstof. De Power Turnout heeft een classic cut met een Combi neck die los verkrijgbaar is.

Smartex modellen zijn duurzaam en bieden extra veel draagcomfort. Deze zijn op veel punten gelijk aan de Power Turnout, maar zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar (o.a. zwart, blauw, chocolade en rood). Ze beschikken over een groot temperatuurbereik en worden daarom beschouwd als de meest veelzijdige dekens die verkrijgbaar zijn. De Smartex dekens hebben een Stay-dry voering en voert snel het vocht af. De voering blijft daardoor altijd droog op de huid van je paard. Of je paard bezweet of nat van de regen of wassen is, de Smartex dekens kunnen altijd op je paard gelegd worden.
De Smartex dekens hebben een Click’n go voorsluiting en waterproof en ademende Ballistic Nylon buitenkant. Dankzij de schouderplooien heeft de deken een goede pasvorm.
De dekens zijn verkrijgbaar in een Bick Neck uitvoering welke geschikt is voor paarden met veel front zoals Friezen, Andalusiërs en koudbloeden.

De Irish Turnout dekens zitten in de midden klasse van Bucas. De deken is volledig waterdicht en heeft een 1200 denier sterke rip-stop buitenstof met gladde, silk-feel voering en plooien bij de schouders voor extra bewegingsvrijheid. De haaksluiting op de borst heeft een overlappend borstgedeelte wat zorgt voor meer draagcomfort. Ook de Irish Turnout dekens zijn verkrijgbaar in 2 diktes, namelijk met 300 gram vulling of 50 gram vulling. Je kunt een losse hals bevestigen op de dekens. Deze combi-neck is los verkrijgbaar.


De Freedom Turnoutdekens biedt Bucas kwaliteit tegen een lage prijs. De Freedom Turnout dekens zijn beschikbaar in verschillende varianten maar hebben allemaal een 600 denier buitenstof. De light is zowel geschikt in het voorjaar als in het najaar en heeft een 0 grams vulling. Voor koudere maanden kun je kiezen voor een medium met een 150 grams vulling of een extra vulling van 300 gram. De Freedom Turnout is verkrijgbaar in een classic cut en met hals. Deze hals kun je via bevestigingsringen indien gewenst erop zetten en eraf halen. Verder hebben de Freedom Turnout dekens een waterdichte en ademende rip-stop buitenstof met kruissingels en bevestigingspunten voor bilkoorden. De dekens hebben een nylon voering wat zorgt voor een gladde vacht.


De Select Quilt onderdekens van Bucas hebbben een Stay-dry en Silk-feel voering. Het is mogelijk om hier de Turnout dekens te bevestigen. De onderdeken heeft schouderplooien voor extra ruimte bij de schouder en biedt veel flexibiliteit. De Select Quilt onderdekens zijn beschikbaar in 150 en 300gram en heeft een apart verkrijgbare halsstuk.

Bekijk hier het hele assortiment van Bucas!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.