Terug naar overzicht

Gastblog F.R.A.®: Barebackpads

woensdag, 18 januari 2017

We hebben een nieuwe gastblog! In deze blog neemt Jan Edixhoven van F.R.A.®, oftewel Freedom Riding Articles, ons mee in de wereld van rijden met een barebackpad. Respect, vertrouwen, luisteren en kijken ligt aan de onvoorwaardelijke basis van elke vorm van omgang met je paard.

Het gebruik van F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken, oftewel barebackpads, is niet alleen een vriendelijke manier om te rijden, maar het brengt je ook dichter bij je paard. Barebackpads zijn in feite niet meer dan dekjes in verschillende vormen die je op de blote rug van je paard legt. Je krijgt door deze close contact verbinding een beter gevoel bij de bewegingen van je paard en je kan hierdoor directer communiceren.

Daarnaast beweegt jouw paard zich vrijer en plezieriger onder een barebackpad dan met een zadel. Het paard zal zich meer op de ruiter concentreren met als gevolg dat er meer vertrouwen ontstaat. Omdat je elke spierspanning en rugbeweging van je paard nu beter voelt, helpt het gebruik van een barebackpad je op elk niveau in je ontwikkeling naar een betere dosering en timing van je hulpen.

Met behulp van een barebackpad wordt de zit en het gevoel met je paard geoptimaliseerd. F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken zijn ontworpen voor ruiters met een goede balans en een onafhankelijke zit. Voor ruiter met een iets minder goede balans kan het gebruik van een barebackpad in het begin lastig zijn. Vaak vinden deze ruiters het lastig om mee te gaan in de bewegingen van het paard, waardoor de ruiter onstabiel op het paard zit en zich gaat verkrampen vanwege de angst om van het paard af te glijden. Barebackpads lenen zich daarentegen wel uitstekend om dit gevoel en een onafhankelijke zit goed te ontwikkelen en aan te leren.

F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken kenmerken zich door de zachte materialen, terugsnijding, schoftuitsparing en de anatomische vormgeving. Bovendien vormen de rijsjabrakken zich tijdens gebruik steeds meer naar de anatomie van je paard, waardoor deze de perfecte pasvorm krijgt. F.R.A.® biedt je een ruime keuze in modellen, maten en uitvoeringen. 
Nieuwsgierig geworden naar de producten van F.R.A.®, klik dan hier


Auteur: Wilde Äcker vof, Jan Edixhoven 

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!