Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

LeMieux - Zadeldekken

Aankomend jaar gaat LeMieux ook gastblogs voor ons schrijven. Al hun producten komen aan bod! Vandaag komen de zadeldekken aan bod: bij LeMieux houden we van fijne producten. Al onze items zijn ontworpen voor ruiters en door ruiters. We hebben een groot assortiment aan zadeldekken en pads. Graag laten we je aan de hand van vijf redenen zien, waarom een LeMieux zadeldek ook voor jouw paard perfect is!

1. Altijd handig 
Niks vervelender dan een zadeldek dat naar achter schuift. Bij LeMieux hebben we daarom drie handige oplossingen bedacht om dit te voorkomen. Als je naar de vorm van de zadeldekken kijkt zie je dat deze is uitgesneden naar vorm van de rug, zodat het goed past. Om je singelstoten makkelijk vast te maken hebben we drie lusjes gemaakt. Hier overheen gaat ook nog één grote singellus, mocht je dat liever hebben. Om je zadeldek nog langer mee te laten gaan, hebben we het gedeelte rondom deze lus verstevigd. Daarnaast willen we voorkomen dat de long strap die je boven aan je zadel vast maakt in de weg zit. We hebben dit vervangen door een kleine strap, die precies aan de D-ring past. 

2. Nieuwe snufjes 
Je wilt het beste voor je paard, en daarom hebben we onderzoek gedaan naar verbeteringen aan onze zadeldekken. De LeMieux MeshAir 3D zadeldek werkt ademend. Het is daarnaast heel licht van gewicht. Ideaal tijdens een zware training is dat de speciale lagen zorgen dat het onder het dek niet te warm wordt. Het neemt het zweet op en voert het ook weer af.

Een andere nieuwigheid op het gebied van zadeldekken is het grip systeem van de X-grip. Het systeem is opgebouwd uit drie lagen: de siliconen zorgen voor stabiliteit en grip van je zadel, het memory foam absorbeert schokken en het technische bamboe aan de binnenkant reguleert het vocht. Op deze manier heb je geen extra pad nodig.

3. Het oog wil ook wat
Om er ook nog een mooi uit te zien kan je bij LeMieux kiezen uit een groot aantal verschillende kleuren. Ga voor basic ‘Caramel’, opvallend ‘Plum’ of op chique met de nieuwe ‘Midnight Blue’ collectie. Ga je op wedstrijd? Al onze zadeldekken zijn ook in het wit verkrijgbaar. Natuurlijk zijn dat lang niet alle kleuren. Bekijk hier het complete aanbod.

4. Lekker zacht
Een van de specialiteiten van LeMieux is de zadeldekken en pads met Merino. Je kent ze vast, die mooie dekjes en onderleggers met wol. Nieuw is de Merino+ uitvoering. Normaal gesproken zit de wol namelijk vast aan het leer, wanneer je gaat wassen is dit erg gevoelig. Merino+ is afgeschoren wol bevestigd op een onderlaag. Wassen is geen probleem meer, en het maakt je zadeldek of pad perfect geschikt voor dagelijks gebruik.

Naast dat Merino schokabsorberend werkt, kan het ook de oplossing zijn voor paarden met een gevoelige huid. Aan de binnenkant van de Merino Sensitive Pad is namelijk een superzacht randje Merino bevestigd. Zo voorkom je schuurplekken rondom het zadeldek. Erg handig bij paarden die geschoren zijn.

5. Compleet in stijl
Om jouw paard er nog mooier uit te laten zien kan je de zadeldekken en pads van LeMieux perfect combineren met andere accessoires. Kies alles in dezelfde kleur, of ga voor een mix & match. Er is een kleurrijk aanbod van oornetjes en bandages om je set compleet te maken. Ook erg leuk en handig zijn de Support Boots, makkelijk om te doen, en zelfs verkrijgbaar in Midnight Blue. Ga langs in de winkel om het complete aanbod te bekijken!



Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.