Terug naar overzicht

Vind je Buitenrit - Jodhpurs Dresden & Minichaps Omega

dinsdag, 20 maart 2018

Ideale combinatie om mee door de bossen te crossen.

Voor deze blog test ik de Jodhpurs Epplejeck Dresden en Minichaps Epplejeck Omega. Een ideale combinatie om mee door de bossen te crossen. Ik heb al helemaal zin om op pad te gaan. Donkerblauwe rijkleding heeft mijn voorkeur dus heb ik voor de bruine jodhpurs en minichaps gekozen. De Jodhpurs Epplejeck Dresden (€59,95) en Minichaps Epplejeck Omega (€24,95) zijn beide erg leuk geprijsd.

Zitten lekker & zien er fantastisch uit

De klassieke brogue look van de jodhpurs (de gaatjes in de laarzen) vind ik erg mooi. De minichaps hebben een suède look, waardoor ze lekker stoer ogen. Samen is het een leuke combinatie van klassiek en toch stoer.

Natuurlijk heb ik ze gelijk even gedragen toen de jodhpurs en minichaps binnen waren. De jodhpurs zitten en lopen lekker. Zoals bij veel nieuw schoeisel zijn de zijkanten nog een beetje stug maar niet vervelend. Ik verwacht deze gelijk een hele rit aan te kunnen. Er zit elastiek aan beide zijden dat zorgt voor extra comfort en vooral dat ze makkelijk aan en uit gaan. De minichaps voel ik niet eens zitten, top!

Fijne combinatie op buitenrit
Ik heb de eerste duinrit van het jaar gekozen als testrit. Na de vrieskou is het eindelijk heerlijk weer en ik kan niet wachten om op pad te gaan. Na het poetsen en zadelen steken we vanuit de weide een straat over, zo de bossen en duinen in. Hier stappen, draven en galopperen we lekker. Mijn jodhpurs en minichaps zitten heerlijk. Mijn oude, uiteraard niet van Epplejeck ;-), waren al even kapot, dus heb ik een tijdje met rijlaarzen buiten gereden. Nu weet ik weer hoeveel fijner deze combinatie zit op buitenrit.

Galopperen over slingerpaden? Perfecte steun met de jodhpurs
Het is super rustig in de duinen en we kunnen hierdoor lekker veel galopperen. Mijn jodhpurs geven goed steun, waardoor ik mijn voeten makkelijk in de beugels kan houden. Op buitenrit wiebelt alles toch wat meer door bochten, hobbels en ongelijke grond, dus extra stabiliteit is fijn. De extra grip is ook fijn om stukjes in verlichte zit te rijden.

We hebben heerlijk gereden op deze eerste lentedag van het jaar. De jodhpurs en minichaps zijn super. Deze combinatie gaat nog heel wat buitenritten meemaken!


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!