Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Pumps & Paarden - Ariat Contour II

Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Ariat. Ik vind hun kleding altijd mooi (en praktisch!) en ik rijd bijna dagelijks met mijn bruine rijlaarzen van dit merk. Nu wilde ik, met name voor wedstrijden, toch ook wel graag zwarte rijlaarzen. Het liefst weer van Ariat, omdat deze mij het beste passen en heerlijk zitten. Aangezien ik gastblogger ben voor Epplejeck kreeg ik de mooie kans om nieuwste rijlaars van Ariat te testen! Yay!



Rijlaars Ariat Heritage Contour II
Ik sprong uiteraard een gat in de lucht toen ik namens Epplejeck de nieuwe Ariat rijlaars mocht uitproberen. Ik wist al direct: dit wordt hoe dan ook een positieve review. Mijn bruine rijlaarzen die ik nu een paar jaar heb zijn de oude versies van deze nieuwe rijlaars. Het model is dus ongeveer hetzelfde, maar dan met hier en daar wat vernieuwingen en aanpassingen. Dat kon dus alleen maar beter worden!

Wat is er vernieuwd?

De grootste verandering is dat de laarzen een nog slankere pasvorm heeft gekregen en een zachtere voering. De rijlaarzen van Ariat staan bekend om het feit dat de laars nauwaansluitend om je benen zitten en met deze nieuwe, slankere pasvorm wordt dat nog net een beetje geperfectioneerd. Hierdoor, en door het zachte materiaal, heb ik voor mijn gevoel veel meer contact met mijn paard en kan ik soepeler mijn hulpen geven.

Dé laars voor ruiters met smalle benen
Ik heb heel smalle kuiten en door de slanke, nauwaansluitende pasvorm zijn Ariat’s eigenlijk de enige laarzen die mij écht goed passen. En ik ben daar niet de enige in: een stalgenootje en een vriendin van mij hebben beide ook heel dunne benen en kiezen daarom altijd voor Ariat. Andere laarzen zitten eigenlijk altijd toch net te wijd. De rijlaarzen van Ariat zijn verkrijgbaar in zoveel verschillende maatcombinaties: smal maar wel hoog, breed en laag, normaal en hoog, et cetera. Ik heb natuurlijk geen ervaring met hoe de laarzen zitten als je juist bredere kuiten hebt, maar met al deze verschillende maatcombinaties moet dat vast goed komen. Tevens zit er aan de binnenzijde een inzet met elastiek. Gewoon even passen in een Epplejeck store! 



Laarzen inlopen? Niet nodig!
De slanke pasvorm en het zachte materiaal zorgen er ook voor dat je de laarzen amper hoeft in te lopen. Ik heb het volgens mij al eens eerder gezegd, maar ik krijg dus al blaren als ik alleen al naar nieuwe schoenen kijk. Laat staan als ik ermee moet lopen. Maar met mijn oude bruine rijlaarzen van Ariat had ik dat destijds helemaal niet en ook met deze nieuwe versie loop ik zo weg. Alleen bij m’n knieholtes is de laars nog iets te hoog en moet het geheel nog een beetje zakken. Maar blaren? Totaal geen last van!

En verder?
Onderaan bij de rits zit een flapje (beter kan ik het niet verwoorden haha!) die ervoor zorgt dat je de huid niet tussen de rits komt en dat rits niet kan gaan schuren tijdens het rijden. Handig! De laarzen zijn door het model geschikt voor elke discipline. Ze hebben geen hoge boog, waardoor je er ook fijn mee kunt springen. De ideale allround laars dus! Ik rijd er mijn dressuurproef mee, maar ik trek ze ook aan als ik een ritje over het strand maak. Verder heeft deze nieuwe versie een nog zachter voetbed dat zorgt voor meer stabiliteit en ondersteuning, en zit er een vochtopnemende voering bij de voeten. Altijd fijn om zweetvoetjes tegen te gaan. 😉

Deze nieuwe rijlaarzen van Ariat kosten €299,95 en kun je shoppen bij Epplejeck – klik hier.





It’s all in the details: zelfs op de spoorhouders staat ‘Ariat’.






Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.