Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog HorseFitShop: Ik ga op wedstrijd en neem mee ... een therapeutische deken!

Dit is alweer de tweede gastblog die HorseFitShop mag schrijven voor Epplejeck. Deze keer gaan we je wat vertellen over therapeutische dekens. Je hebt er vast al weleens van gehoord maar weet je ook wat een therapeutische deken voor je paard kan doen en hoe het precies werkt? Ontdek het in deze blog!

Therapeutische dekens bestaan in verschillende soorten en maten maar het doel en de werking zijn nagenoeg hetzelfde. Simpel gezegd; ze maken de spieren van je paard ontspannen en soepel, waardoor je paard beter kan presteren tijdens wedstrijden en trainingen. Daarnaast helpen ze bij een sneller herstel na inspanning.
De diverse therapeutische dekens bereiken dit effect elk met behulp van een andere techniek. We zetten de verschillende therapeutische dekens hieronder voor je op een rijtje en lichten toe wat ze precies doen om de keuze voor de juiste variant wat makkelijker voor je te maken.

Back on Track

De therapeutische deken van Back on Track is gemaakt van Welltex materiaal. Welltex is een garen waarin keramisch materiaal is verwerkt. Het lichaam van je paard heeft een gemiddelde temperatuur, het teveel aan warmte straalt je paard uit. Een deel van die uitgestraalde warmte is infrarode warmte, Welltex weerkaatst deze infrarode warmte. Dit zorgt ervoor dat de dekens de volgende eigenschappen hebben:

- Verbeteren bloedcirculatie.
- Verminderen pijn, waardoor de spieren ontspannen.
- Ontstekingsremmende werking.
- Door de verbeterde celstofwisseling, een sneller herstel na inspanning.

De therapeutische dekens van Back on Track dienen bij voorkeur geleidelijk geïntroduceerd te worden. De eerste twee of drie dagen gebruik je de deken tot maximaal vier uur per dag. Zo kan het lichaam van je paard wennen aan het effect dat de deken heeft. Daarna kun je het gebruik gaan opbouwen. Om het effect bij je paard te kunnen beoordelen moet het product tien tot twintig dagen intensief gebruikt worden. Lees hier meer over de therapeutische deken van Back on Track.

     Deken Back on Track Mesh

Horseware Rambo Ionic

De Horseware Rambo Ionic dekens hebben aan de binnenzijde nopjes waarin poeder van de natuurlijke kristal toermalijn is verwerkt. Toermalijn produceert negatieve ionen die een positieve werking hebben op de doorstroming van vloeistoffen in het lichaam. De deken heeft hierdoor de volgende eigenschappen:

- Stimuleren en reguleren van de bloedsomloop voor soepele spieren, pezen en gewrichten. Je paard wordt opgewarmd voor het werk dat komen gaat.
- Helpt de stemmingen van je paard te stabiliseren en pijn te verlichten.
- Verbetert het concentratievermogen door de optimale aanvoer van zuurstofrijk bloed.
- Geeft extra energie en uithoudingsvermogen.
- Stimuleert de afvoer van afvalstoffen.

De Ionic deken kan 24/7 gedragen worden door je paard en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. 
                                     
Staldeken Horseware Rambo Ionic                                         Liner Horseware Rambo Ionic 100GR

Bucas Recuptex

De gepatenteerde Recuptex binnenvoering van de Bucas Recuptex dekens heeft een unieke werking. Als je paard de deken op heeft, bevindt het Recuptex materiaal zich op de rug van je paard. Hierdoor worden de magnetische velden in het lichaam weerspiegeld. Dit maakt dat de deken de volgende eigenschappen heeft:

- De spieren ontspannen en worden soepeler.
- Zorgt voor een sneller herstel omdat het de doorbloeding stimuleert. Hierdoor wordt er meer zuurstof aangevoerd en wordt de afvoer van afvalstoffen geoptimaliseerd.
- Kan worden gebruikt ter verlichting bij b.v. chronische artritis, kissing spines en spierpijn.
- De deken kan bijdragen aan het verminderen van zwellingen en ontstekingen.

Het is aanbevolen om de deken 2 uur voor en 2 uur na de wedstrijd of training op te leggen. Ook kan de deken 24/7 gedragen worden door je paard, maar zorg dan wel voor een opbouwfase. Je kunt kiezen voor het ‘gewone’ model van de Recuptex deken of voor de ‘light’ versie, die op warme dagen ook gebruikt kan worden.

                                   
         Bucas Recuptex Therapy                                                   Bucas Recuptex Light


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.