Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog Bucas - Lente! Smartex Rain

De Smartex Rain is een oersterke wind- en waterdichte deken, ideaal dus voor de lente. Deze deken kun je het beste gebruiken tussen de +14 en 0 graden. Mocht het toch iets warmer zijn dan 14 graden, geen paniek. De deken kan tot maximaal 18 graden worden gebruikt. Bucas hanteert namelijk altijd nog een veiligheidsmarge, zodat je niet direct bij 14 graden halsoverkop van deken hoeft te verwisselen.



De deken is oersterk vanwege de ballistic nylon buitenstof. Deze stof is zo sterk vanwege de combinatie van een sterke draad die gebruikt wordt en de speciale weeftechniek. Ook is deze stof zo sterk dat ondanks een beschadiging van een scherp voorwerp, de stof niet verder zal scheuren. Is de deken toch beschadigd door bijvoorbeeld tanden, een spijker of andere scherpe voorwerpen, dan kun je de deken eenvoudig repareren met een Bucas reparatieset. Dit reparatiesetje werkt hetzelfde als een reparatiesetje voor je fietsband. Er zit een stukje originele Bucas stof in en een speciale lijm die ervoor zorgt dat jouw deken weer waterdicht wordt. 

Tevens bevat de Smartex Rain een stay-dry voering. Fantastisch materiaal dat razendsnel zweet en vocht opneemt. Zodra je de deken op doet, ook al is je paard nog nat, neemt de stay-dry voering het vocht op. Hierdoor heb je geen zweetdeken meer nodig. Ideaal dus!

Waar gaat het vocht naartoe zul je wellicht denken? Het vocht verdampt op een gegeven moment. De stay-dry voering neemt zoveel vocht op dat jouw paard de deken onmogelijk nat kan zweten, zoveel absorptievermogen heeft de Smartex Rain. Het verdampen van het vocht heeft even tijd nodig, maar het belangrijkste om te weten; er ligt altijd een droge laag op jouw paard. En lucht fungeert als isolatie.

De voorkant van de deken bij de schouders is voorzien van een nylon voering. Dit voorkomt schuurplekken. Wel is het uiteraard belangrijk om de juiste maat deken voor jouw paard aan te schaffen. Vergelijk het met je rijbroek of je schoenen, als je die te groot koopt dan krijg je ook ongemakken ;)

Heeft jouw paard toch last van schuurplekken? Bekijk dan eens deze video. Wist je dat 70% van de paardendekens te groot worden aangeschaft? Ongeacht het merk deken. Daarom is het altijd belangrijk om jouw paard te meten en de maattabel van het desbetreffende merk aan te houden als richtlijn. En mocht je twijfelen welke maat je nodig heb, dan kunnen onze medewerkers je altijd maatadvies geven.

De Smartex Rain is verkrijgbaar in alle Epplejeck filialen en online voor €254,95. Heb je een paard met veel hals zoals Totilas, Valegro, een Fries of hengst? Dan is de Smartex Rain ook verkrijgbaar in een Big Neck uitvoering voor €259,95. Deze heeft een grotere opening voor de hals.


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.