Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog QHP - hoe begin ik aan eventing?

Het voorjaar is aangebroken: bloemen aan de bomen, veulentjes in de weide én het buitenseizoen is begonnen. Niet alleen voor dressuur en springen, maar ook voor eventing. Droom jij van galopperen door het bos, springen over picknicktafels en sloten, maar weet je niet helemaal hoe je hier aan moet beginnen? Lees dan deze blog!

Je eerste crossles  

Zoek een rijvereniging of stal bij jou in de buurt die crosslessen en/of –cursussen aanbiedt en schrijf je in. Hier leer je hoe je veilig vaste hindernissen neemt. 
 
Je hoeft hiervoor nog geen complete outfit aan te schaffen, maar wat wel heel belangrijk is, is een goede bodyprotector voor jezelf en beenbescherming voor je paard. In de cross worden langere beenbeschermers gebruikt die geen water opnemen. Gewone peesbeschermers worden zwaar en zakken af als je ze gebruikt in de waterbak. 
 
Weet je nog niet zeker of je vaak gaat crossen, dan zijn de QHP eventing beenbeschermers een goede basiskeuze, ze zijn gemaakt van sterk 2520D materiaal, ademend, vuilafstotend en niet-absorberend. 



Daarnaast kan het fijn zijn om een borsttuigte gebruiken om te voorkomen dat je zadel naar achteren schuift. Het Sedna borsttuig is erg comfortabel door de brede kussens met gelvoering op de borst en schouders. Ook is er een bijpassend Sedna hoofdstel met gel padding. Dit hoofdstel heeft tevens een speciale neusriem waarmee drukpunten worden vermeden en dus erg comfortabel voor je paard. 

Comfortabel te paard 

Met crossen kun je verschillende weersomstandigheden tegenkomen. Voor je eigen comfort is het fijn om een sportshirt te dragen. Deze zijn gemaakt van ademende, sneldrogende stof en houden je warm. Het Eldorado sportshirt van QHP is hiervoor perfect. Voor de echte cross look is er ook een bijpassende cap cover.




Op wedstrijd! 

Als jij en je instructeur vinden dat je voldoende ervaring hebt opgedaan, kun je je inschrijven voor je eerste oefencross! Deze worden het gehele buitenseizoen georganiseerd in verschillende delen van het land. In een oefencross kun je alvast de vibe voelen van het springen van cross-hindernissen in wedstrijdvorm. Je kunt kiezen tussen een lage of een hoge hindernis en je kunt hindernissen meerdere keren proberen bij een weigering of overslaan als je hem nog niet aandurft. Ook zijn de onderdelen springen en dressuur niet aanwezig, waardoor je al je aandacht op de cross kunt vestigen. Schrijf je je in voor een officiële SGW wedstrijd? Dan begin je met een dressuurproef, spring je daarna een parcours, en sluit je de dag af met de cross. 

Voor je (oefen)wedstrijd heb je niet veel meer nodig dan tijdens een training. Vaak is het wel nodig om een rugnummerhouder te hebben. Het dragen van een medische kaart is niet verplicht, maar wel aan te raden.



In de cross zie je veel opvallende en kleurrijke setjes. QHP heeft bij haar beenbescherming en ruiteruitrusting nog meer matchy producten: een functioneel zadeldek en schokdempende memory foam pad, oornetje en springzweep.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.