Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog QHP - 4 tips voor het vliegenseizoen!

In de wei en op stal zie je regelmatig staarten zwiepen. Sommige paarden krijgen last van dikke of ontstoken ogen en relaxt rijden zit er niet in. En dat allemaal door één klein beestje. Juist, we hebben het over de vlieg. Deze vervelende beestjes zorgen voor veel onrust en irritatie. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om jouw paard te beschermen tegen vliegen. Lees de volgende 4 tips om jouw paard het vliegenseizoen door te helpen.

Vliegenkap
Vliegen zitten vaak rondom de ogen van je paard. Wist je dat ze het oogvocht van je paard drinken? Hierbij kunnen ze parasitaire wormen achterlaten die voor ontstoken ogen zorgen. Dat wil je natuurlijk niet! Met een vliegenkap voorkom je dat vliegen bij de ogen van jouw paard komen. 


 
Vliegendeken
Een vliegendeken zorgt ervoor dat vliegen niet kunnen steken. Zo staat jouw paard een stuk rustiger op stal of in de weide. Kies een deken met vliegenkap en afneembare hals. Zo kun je de kap en hals afdoen wanneer er minder vliegen zijn. Wist je dat we ook vliegendekens met leuke printjes hebben? Zo fleurt de hele weide ook meteen op! 




Uitmesten
Wist je dat vliegen afkomen op de geur van mest? En dat ze van vochtige plekjes houden? Een vieze en natte paardenstal is dus een paradijs voor vliegen. Mest daarom regelmatig de box en weide uit en plaats paarden zo ver mogelijk van de mesthoop als dat mogelijk is. 

Vliegenspray
Last but not least: vliegenspray! Hiermee houd je vliegen op afstand en het is perfect te gebruiken op plekken waar geen vliegendeken of -kap zit. Zo kun je rijden zonder belaagd te worden. 

Met deze tips laten de vliegen jou en jouw paard hopelijk zoveel mogelijk met rust en kunnen jullie heerlijk genieten van het mooie weer!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.