Terug naar overzicht

Wintec: één zadel voor al je (toekomstige) paarden

maandag, 27 mei 2019

Yes, het is eindelijk zover, vandaag ga je jouw nieuwe paard ophalen! Je vorige paard heeft een superfijn, nieuw plekje gekregen en je kunt niet wachten tot je nieuwe paard bij jou op stal staat en je kunt beginnen met de training. De volgende dag sta je al klaar met je zadel, je legt hem op de rug van je paard en … hij blijkt niet goed te passen. Teleurgesteld pak je het zadel van de rug, je moet opzoek naar een nieuw zadel, terwijl je zo aan je oude gehecht bent. Wil je dit voorkomen? Lees dan gauw de blog.

Je zadel aanpassen aan je paard

Want Wintec heeft de oplossing voor jou, zodat je jouw zadel altijd op een ander paard kan gebruiken, maar ook als de bouw van je paard is veranderd door training! De zadels van Wintec kun je namelijk perfect aanpassen aan je paard. Hoe dan?, horen we je denken. Nou, Wintec heeft de zadels zo ontwikkeld dat je de boom van het zadel eenvoudig kunt verwisselen en aanpassen aan de bouw en bespiering van jouw paard. Superslim bedacht toch?
Elke kleur boom heeft een andere maat, bijvoorbeeld de blauwe boom is 32 cm en de rode boom is 33 cm. 
Wintec zadelboom    Wintec zadelboomWintec zadelboomWintec zadelboomWintec zadelboom
De verschillende maten zadelbomen

Maar hoe weet je nu wat de goede maat boom is voor jouw paard? Ook daar heeft Wintec een slim trucje voor bedacht. Met de Wintec Boommeter kun je zelf jouw paard opmeten om te bepalen welke boommaat geschikt is voor je paard. 
Wintec boommeter
   Wintec boommeter

Oooh nee, het regent!

Naast de verwisselbare boom hebben de Wintec zadels nog iets unieks. Je het vast wel eens meegemaakt dat je het bos bent ingestuurd omdat iemand tegen je zei dat het volgens buienradar nog lang niet ging regenen, maar je zeiknat terugkwam? Dat je gewoon in een plas water aan het lichtrijden was in je kostbare leren zadel? Oké, rijden in de regen heeft natuurlijk niemands voorkeur, maar met een Wintec zadel is het al een stuk minder erg. De Wintec zadels zijn eenvoudig te onderhouden doordat ze gemaakt zijn van kunststof, maar dan wel met een chique leatherlook. Je haalt de viezigheid eraf met een vochtig sponsje en daarna laat je het zadel drogen. That’s it!

Singels, beugelriemen en verwisselbare zadelbogen

Met een zadel alleen ben je er nog niet natuurlijk! Een singel is op zich geen overbodige luxe om je zadel mee vast te maken. En eventjes zonder beugels en beugelriemen rijden is leuk, maar het moet vooral niet te lang duren. Bij Epplejeck is de luxe Singel Wintec Anatomic Cair verkrijgbaar. Deze revolutionaire singel heeft wetenschappelijk bewezen dat het de prestaties en het comfort bij je paard verbetert dankzij de gelijkmatige drukverdeling over een groter oppervlak.
De Wintec Webbers beugelriemen bieden jouw meer comfort doordat het enkele beugelriemen zijn, dus maar één riem die langs je been gaat. Deze beugelriemen zijn gemaakt van kunststof en versterkt met nylon.
En dan hebben we de verwisselbare zadelbogen nog. Nog nooit van gehoord? Wintec snapt dat je soms wel eens wat anders wilt, elke dag een broodje kaas gaat ook vervelen. Je kunt de achterkant van je zadel superleuk customizen met een zadelboog in bijvoorbeeld de kleuren van de Nederlandse vlag. Zo verschijn jij in stijl in de les of op wedstrijd.
Wintec dressuursingel                 Wintec beugelriemen                            Wintec verwisselbare zadelboom
Singel Wintec Anatomic Care        Wintec Webbers beugelriemen            Verwisselbare zadelboog

Bekijk hier snel de verschillende zadels, zadelbomen en accessoires die bij Epplejeck verkrijgbaar zijn.

Benieuw hoe het meten van de juiste maat boom en het plaatsen van een andere boom in je zadel? Lees hier alle informatie.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!