Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Lekker blijven plakken met de witte en zwarte Sticky Trap Emmers

Aaaaaaaaahhh!! Worden jij en je paard ook helemaal gek van al die vliegen en dazen in de zomer? Ze bijten, zuigen en prikken er vrolijk op los terwijl je paard hulpeloos in de wei en/of stal staat. Gelukkig komt daar Sticky Trap to the rescue! Gewapend met een zwarte en witte emmer en sticky lijm zal jij die dazen en vliegen eens even een lesje plakken geven.

Black and white

We zien de vraagtekens al in je ogen staan; waarom is er nu ook een witte emmer om vliegen mee te vangen? Ze komen toch juist op een donkere kleur af? Yep, je hebt helemaal gelijk. De zwarte emmer lijkt door de donkere kleur, opgewarmd door de zon en wanneer hij door de wind ook nog licht heen en weer schommelt, dé perfecte prooi. Dazen jagen namelijk met infrarode waarneming op warmte en beweging. Ze zullen landen en blijven vastplakken aan de emmer. Ideaal dus, om die zwarte emmer op te hangen in de buurt van het weiland. Nu het zwarte emmer-verhaal weer even duidelijk is, kunnen we verder met de witte emmer!


De witte emmer kan gebruikt worden om de ‘gewone’ zwarte vliegen binnen in de stal te tricken. Hoe dan? Nou, in de stal worden de vliegen aangetrokken door je paard, mest en voer. Doordat de vliegen in de (open) stal in een vrijwel gesloten of overdekte omgeving zitten, zullen ze steeds rondvliegen en overal op landen om hun eitjes te leggen of te eten. Als je nu slim bent, hang je de witte emmer centraal op en niet al te hoog boven je paard (maar niet zo laag dat je paard er aan kan komen). Dit is doorgaans de meest natuurlijke vliegroute, waardoor de vliegen zullen landen op de emmer en vastgeplakt blijven zitten.
Omdat het in de stal vaak wat donkerder is, zal een witte emmer eerder opvallen als landingsgebied voor de vlieg. 


Enige instructies nodig bij het knutselen?

Geen tijd te verliezen dus en ga direct aan de slag! Zowel de zwarte als witte emmer is al voorgeboord en wordt geleverd met een koord om de emmer te kunnen ophangen. Het enige wat je zelf nog moet doen, is het insmeren van de emmer met de Sticky Trap Dazenlijm. We raden het je wel aan om hierbij handschoenen te dragen, het heet niet voor niets ‘sticky lijm’. Roer de lijm even door en om het daarna aan te brengen, kun je beste gebruik maken van een fijne verfroller of kwast.
Afhankelijk van de hoeveelheid stof die aanwezig is, blijft de lijm tot ongeveer 16 weken zijn werk doen. Daarna kun je er een nieuwe laag lijm opsmeren, gewoon over de oude laag heen. Super simpel toch?
Ben je wel meer van het opruimen en schoonmaken? Dan kun je met een plamuurmes en een krant de emmer schoonmaken voor de volgende laag vliegen, zo houd je het lekker overzichtelijk met al die vliegen en dazen!

Is die lijm eigenlijk wel veilig?

De Sticky Trap lijm wordt gemaakt van natuurlijke mineralen, dus vrij van pesticiden. De lijm houdt ook zijn werking bij hitte en regen en wordt wereldwijd gebruikt voor het vangen van agressieve insecten.
Vlinders, bijen en andere belangrijke insecten die zorgen voor de bestuiving van flora en fauna worden niet aangetrokken door de emmers, omdat deze insecten opzoek zijn naar nectar en zoetigheid. Ook is de kleefkracht van de lijm speciaal aangepast aan het blijven kleven van dazen en vliegen. De lijm is niet zo sterk dat er vogels aan kunnen blijven plakken. 


Kortom, laten we hopen op een relaxte, maar plakkerige zomer, zowel door de lijm als ook door de warmte!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.