Terug naar overzicht

Tested: Vliegenval QHP, Ultimate Fly Trap

vrijdag, 26 juli 2019

De vliegen zijn all over the place, dat zal niemand ontgaan zijn. Jij en vooral je paard willen ervan af, dus hebben we voor jullie de QHP Vliegenval laten testen door Melissa en Roelinda. Voordat we jou hun avonturen met de QHP Vliegenval vertellen, zullen we eerst even uitleggen hoe hij precies werkt, dan kun je je er een beter beeld bij vormen. :)

De QHP Vliegenval is een soort emmer/zakachtig ‘geval’ dat je 10 tot 15 meter van de stal kunt ophangen. In de vliegenval doe je een biologisch afbreekbare lokstof, waar de vliegen dol op zijn, en voeg je water toe. Dit lekkere mixje is minstens vier weken werkzaam en vangt tot wel 60.000 vliegen per keer. Hierna kun je met een navulverpakking van de lokstof de vliegenval steeds weer opnieuw gebruiken.

Melissa: ‘Hij werkt voor zowel vliegen als andere vieze insecten en is niet duur’

‘Hallo, mijn naam is Melissa. Ik werk op een privéstal in Zwijndrecht en heb zelf twee paardjes die in een kudde staan van drie paarden. Ik was één van de gelukkigen die de nieuwe QHP Vliegenval mocht testen.’

Week 1
‘Ik had de dazenval naar mijn werk laten opsturen, zodat ik hem onmiddellijk kon ophangen en gebruiken, want ik kon niet wachten. Zowel ik als mijn paarden werden letterlijk elke zomer opgegeten door dazen en vliegen.
Bij het openen van het pakket zat er een duidelijke handleiding bij. Meestal ben ik daar niet zo handig in, maar na vijf minuutjes had ik de vliegenval in elkaar gestoken en opgehangen. Eigenlijk is het best gemakkelijk; emmertje open doen, beetje vullen met water, de lokstof erin doen, nadien dichtdoen en dan ophangen.
Ik heb hem in de buurt van mijn schuilstallen gehangen bij mijn paarden, zij staan met z’n drieën fulltime op de weide, dus de ideale testplaats. Mijn paarden keken er niet bepaald van op, mijn stalgenootjes daarentegen wel, hihi. De vliegenval heeft een leuk design wel, misschien een leuk idee om hem in meerdere kleurtjes en printjes aan te bieden!’

Week 2
‘Ik was de vliegenval ondertussen wat uit het oog verloren, want wat een rotweer was het zeg! Ik had het idee dat er niet zoveel vliegen waren, maar lag dit nu aan de val of aan het weer? Ik ging toch even checken, en ja hoor, aan de onderkant zag je toch al wat dode vliegen liggen! Ook zie je ze rondvliegen in de val, omdat ze vastzitten.’

Week 3
‘Oef, het is beter weer en daar zijn ze dan, die rotbeesten. Ik had wat twijfels, aangezien er op de val 'Fly Trap’ staat, of de vliegenval ook die vervelende dazen zou vangen, wat ik stiekem wel hoopte natuurlijk.
Wat me opviel, is dat mijn paardjes vaak op de paddock gingen staan, dus in de buurt van de vliegenval. Als ikzelf de weides aan het opruimen was, dan had ik ook wel minder last van die vervelende vliegen en dazen. Ik hoefde minder rond te rennen want er zaten minder insecten achter me aan, haha. We zitten dichtbij maisvelden, dus het zit hier normaal gesproken helemaal vol.
Nog maar eens de dazenval gecheckt, en ja hoor, daar zat al wat meer in. Ik zag zowel vliegen als ook die vervelende dazen tot zelfs motten (ik heb een helse schrik van die beesten).
Ook hebben we deze week een dag erg veel wind gehad, maar de val bleef enorm goed hangen.’

Week 4
‘Ten opzichte van vorig jaar zijn er minder insecten, dat is duidelijk. Maar ik heb echt het idee dat de val ook zijn werk heeft gedaan! Ik heb hem opengedaan en had vangst! Dit kun je gemakkelijk checken door het dekseltje even open te doen (dan ontsnappen er wel een paar die er nog maar net inzaten en nog niet in de lokstof terecht zijn gekomen), maar ook aan de onderkant kon je duidelijk zien dat de bodem al goed bedekt was.
Ik ga hem er volgende week afhalen en een nieuw zakje in doen met water.
Ik had de QHP Vliegenval ook al in de winkel zien liggen samen met de lokmiddeltjes, dus ik heb er wat extra gekocht (niet duur! 7,- voor 2 zakjes).
Ik ben tot nu toe heel tevreden en raad de vliegenval aan! Hij is niet duur, werkt zowel voor vliegen als andere vieze insecten en is zeker stevig genoeg. De mensen bij mij op stal hadden ook al interesse.
Mijn paardjes zijn de QHP Vliegenval enorm dankbaar!’

Roelinda: ‘De vliegenval is zeer makkelijk in gebruik, het is supersimpel; spul erin, water erbij en ophangen maar’

‘De QHP vliegenval heeft een aantal weken bij ons in de buurt van de stallen gehangen om te testen. Ik vind het een erg aanlokkelijk ding om te zien. Hij is lekker fel gekleurd, dus opvallend! Ook is de vliegenval zeer makkelijk in gebruik, het is supersimpel; spul erin, water erbij en ophangen maar. Wat ik echter jammer vind, is dat de bodem niet doorzichtig is, dus je kunt niet zien hoeveel vliegen er al in zitten.
Ik heb het idee dat de vliegen rondom de stal ietsje minder waren dan voorheen, maar het verschil was niet extreem.
Bij het verwijderen en openmaken van de vliegenval vond ik ook dat er niet heel veel vliegen in zaten. Ik vond het dus heel erg fijn om te mogen testen, maar ik denk niet dat ik er zelf één zou aanschaffen. Al met al toch super bedankt’.

Wil het zelf ervaren? Bestel hier jouw QHP Vliegenval. 

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!