Terug naar overzicht

Gastblog Bucas - Herfst! Wat trek ik mijn paard aan?

dinsdag, 10 september 2019

We kennen het allemaal wel; je staat voor je kledingkast en denkt: wat trek ik nu weer aan vandaag? Zeker tijdens wisselvallig weer, rond de overgang van de zomer naar de herfst, is het soms best lastig om je hier goed op te kleden. Het ene moment schijnt de zon en een uur later sta je midden in een plensbui. Tja…. had nou toch maar die waterdichte jas aan gedaan.Als we aan onze lieftallige paard(en) denken en aan wat we ze moeten ‘aantrekken’ tijdens het wisselvallige weer, dan krijgt menig paardenbezitter nogal wat dekenstress. Want welke deken moet je nou op doen? Ook wij snappen dat je er niet op zit te wachten om 2 á 3 keer per dag bezig te zijn met het wisselen van dekens. En we snappen ook dat je er een gerust gevoel bij hebt als jouw paard comfortabel de dag en nacht doorkomt. 
 
Dag Dekenstress! Hallo alles-in-één-deken
Daar heeft Bucas een oplossing voor bedacht, namelijk de Power Turnout Light. De Power Turnout is een waterdichte, ademende deken voor de herfst, winter en het voorjaar welke je kunt gebruiken tussen de –10 en +16 graden. Perfect dus! Want gemiddeld genomen tikken we rond de herfst, winter en het voorjaar in Nederland niet snel de -10 of +16 graden aan (uitzonderingen daar gelaten uiteraard). 
 
De buitenstof
De zilveren buitenstof heeft een superhandige functie; het houdt warmte vast en is tevens zon reflecterend. De zon wordt weerkaatst waardoor deze geen opwarmend effect heeft tijdens warme, zonnige dagen. Daarnaast houdt de zilveren stof lichaamswarmte beter vast.

Stay Dry voering
De Power Turnout Light heeft een antibacteriële, Stay Dry voering. Stay Dry is de synthetische variant van wol en deze voering transporteert het zweet/vocht razendsnel naar buiten. Tussen het paard en de deken ontstaat een laag stilstaande lucht welke altijd zorgt voor een droge laag (isolatie) op de vacht, waardoor jouw paard nooit af kan koelen door zweet/vocht.
Ideaal, want door deze Stay Dry voering heb je geen zweetdeken meer nodig.

De bovenstaande eigenschappen van de deken zorgen ervoor dat een dunne deken als de Power Turnout Light toch voor veel isolatie en bescherming zorgt. De Power Turnout Light is verkrijgbaar voor 239,95 in de maten 175 t/m 215 cm.

Bucas Power Turnout Extra
Er is ook een dikkere variant van de Power Turnout verkrijgbaar, namelijk de Power Turnout Extra. Deze deken is het meest geschikt om te gebruiken tussen de -25 en +13 graden en iets later in de herfst. Deze deken is speciaal voor kou gevoelige paarden of paarden die geschoren zijn. De prijs van deze deken is 284,95 en verkrijgbaar in de maten 165 t/m 215 cm.

Temperatuurrange
Onderstaande tabel laat de temperatuurrange zien van de Power Turnout deken. Het groene balkje geeft aan binnen welke temperatuurrange je de deken kunt gebruiken. Is het +19 graden? Dan hoef je niet in alle paniek de deken te wisselen, want de gele en oranje balkjes geven een veiligheidsmarge aan. Is het kouder of warmer dan de veiligheidsmarges? Dan is het advies om een andere deken om te doen.Uiteraard zijn de temperatuurranges richtlijnen. We krijgen regelmatig de vraag hoe het zit met de temperatuurranges als je jouw paard scheert. Wil je hier meer over weten? Lees dan de blog op de website van HorseFitShop. 


Belangrijke tip: meten = weten. Bucas heeft ontzettend veel maten in het assortiment om voor jouw paard de perfecte pasvorm te verkrijgen. De juiste maat is belangrijk en koop de dekens niet te groot. Zie ook www.bucas.com - help- hoe meet ik mijn paard.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!