Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog HorseFitShop: Opruimen en schoonmaken, somebody's gotta do it

Opruimen, niet meteen de grootste hobby van velen van ons, maar af en toe toch echt noodzakelijk. En zeg nou zelf, na het opruimen heb je meestal toch wel een tevreden gevoel. Is de stal van je paard niet meer zo netjes als in het begin? En ziet je zadelkamer eruit alsof er net apenkooi is gespeeld? Dan is het misschien wel tijd voor een grote najaar schoonmaak. We zullen het niet meteen leuker voor je kunnen maken, maar willen je wel een aantal tips geven, zodat je lekker aan de slag kunt.

Ammoniak en stof in de stal

Om je paard fit en gezond te houden is het noodzakelijk om de stal, in het geval dat hij daar ook in staat natuurlijk, goed schoon te maken en te houden. In de stal komen ammoniak en stof voor. Ammoniak zit in de urine en mest van je paard. Je kent vast de scherpe en niet zo aangename geur wel die je af en toe in de stal ruikt waarvan je denkt: dit kan nooit goed zijn voor mijn paard. En gelijk heb je! Ammoniak, maar ook stof, kunnen gezondheidsproblemen bij je paard veroorzaken, met name voor de luchtwegen kan dit tot nare gevolgen leiden. Een goede ventilatie voor een goede luchtcirculatie en voldoende frisse lucht is dus best wel belangrijk.

Let’s get this party started

Ook tijdens het schoonmaken van de stal is deze ventilatie van belang. Nadat je de stal helemaal hebt leeggemaakt en schoongemaakt, zullen de vloer en de wanden eerder weer droog zijn en de lucht in de stal weer helemaal fris.
Heb je de ventilatie in orde? Dan kun je beginnen met het weghalen van de bodembedekking met bijvoorbeeld een mestvork. De laatste restjes kun je met een bezem wegvegen. Check vooral ook even het plafond en de wanden. Zie je allemaal spinnenwebben? Deze kun je ook met de bezem of eventueel een ragebol weghalen. Is de stal leeg? Dan kun je nu aan de slag met de hogedrukspuit of heet water. Dit verwijdert de laatste resten urine, mest en vuil, maar ook eitjes van insecten die nog aanwezig kunnen zijn.
Voor het verwijderen van schimmels, bacteriën en virussen in de stal kun je eventueel nog gebruik maken van een desinfecterende spray.

En dan nu nog al die spullen opruimen en opbergen

Het is best een prettige gedachte dat wanneer je de stal of zadelkamer binnenloopt, je niet je been breekt over je zorgvuldig verzamelde paardenspullen. En niks is zo irritant als dat ene dekje kwijt zijn waar je net mee wilde gaan shinen. Tijd om al je spullen een vaste plek te geven!
Met een poetsbox verzamel je al je poetsspullen bij elkaar en zijn ze ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen. Poetsbox Mario XL is een grote en handige poetskist met diverse vakken en af te sluiten met een hangslot.
Heeft je paard superveel dekens? Deze kun je gemakkelijk opbergen in de handige dekenkoffer van Shires of uithangen op een dekenrek. Het dekenrek in het assortiment van HorseFitShop is geschikt voor wel 6 dekens.
Ook zul je het probleem van alleen een linker of rechter beenbeschermer kunnen vinden wel herkennen. En ook beenbeschermers zul je ongetwijfeld gespaard hebben in de loop van de tijd. Hang al je beschermers overzichtelijk op in de opbergzak van Horsegear, zo grijp je nooit meer mis.

Krijg je al de schoonmaak- en opruimkriebels? Dat dachten we al! Heel veel succes; jij blij, je paard blij.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.