Terug naar overzicht

Test reviews: Cowboy Magic Detangler & Shine

vrijdag, 08 november 2019

Een paar weken geleden zochten we naar testers voor de Cowboy Magic Detangler and Shine. Na vele enthousiaste reacties selecteerden we de testers voor de antiklit. We wedden dat je super nieuwsgierig bent om te lezen over hun verwachtingen, ervaringen en resultaten van dit Cowboy Magic product.


Review van Harley, Verenigd Koninkrijk

De Cowboy Magic moet met een kleine hoeveelheid op de manen en staart van je paard aangebracht worden. Dit kan gemakkelijk met gewoon met je hand. Het verschil is direct duidelijk te zien als je de manen en staart van je paard gaat borstelen. Het werd ineens zo makkelijk om de dikke staart en manen van mijn paard klit vrij te maken. Als je klaar bent zijn de manen zacht en glanzen ze zoals ze nog nooit hebben gedaan. De staart ruikt heerlijk en gaat ook niet meer in de klit door de Cowboy Magic. De textuur is dun en plakt niet, waardoor het in een staart en dikke manen makkelijk is om aan te brengen. In tegenstelling tot een spray waar je vaak veel moet spuiten, is een erg klein beetje genoeg om de hele manen of de hele staart door te borstelen. Hierdoor hoef je dus minder vaak een ritje te maken naar de dichtstbijzijnde ruitersportzaak. Met Cowboy Magic verspil je dus geen product, omdat je maar weinig nodig hebt. Het is net magie! Het is makkelijk te gebruiken en past met gemak in je poetsbox. Ik zou Cowboy Magic absoluut aanbevelen! Review van Mimi, Verenigd Koninkrijk

Mijn allereerste indruk van het product wat dat de fles en verpakking erg duidelijk en mooi was. Het liet duidelijk zien wat het product deed. De tube had een perfect formaat, want het paste precies in mijn poetsbox. Mijn paard is een Connemara en heeft dus ook een echt dikke Connemara-staart. Soms wordt de staart heel droog en is het lastig om het goed te kammen, dus ik was uiterst nieuwsgierig hoe dit product/ of het product zou werken. Ook was ik geïnteresseerd over hoe het werkt in vergelijking met de sprays. En ik was blij! Ik was zeer verrast hoe dit op de haren zou werken. Het zorgde voor een zijdezachte, glanzende staart. De geur was uiterst aangenaam en liet geen nare resten achter op mijn handen of in de staart van het paard. Het aanbrengen was erg eenvoudig en had aan een grote van drie euromuntjes meer dan genoeg om de staart te bedekken. Eenmaal aangebracht merkte ik direct dat de borstel er met gemak doorheen ging, dus ook als je haast hebt kan je ook Cowboy Magic gebruiken. Zijn staart zag daarna er veel voller uit en had een ongelofelijke glans. Na meerdere malen het gebruikt te hebben merkte ik dat de haren ook sterken waren en van zichzelf al begonnen te glanzen. Ik zou dit product zeker opnieuw gebruiken en is al een tijdje mijn favoriet als het over staart en manen gaat. 


Review van Joanne, Verenigd Koninkrijk

WAUW!! Dit product is geweldig! In de loop der jaren heb ik veel antiklit spray, gel, lotions op mijn paarden geprobeerd en had ik maar van de Cowboy Magic maar jaren geleden gehoord. 

Eerder dit jaar werd ik gediagnosticeerd met Multiple Sclerose (MS) en één van de probleem zijn dat mijn handen/ vingers niet meer zo sterk zijn als vroeger. Dit maakt het kammen van manen en staarten een lange en soms pijnlijke klus. Normaal gesproken zou ik hiervoor eerst het haar moeten wassen met een conditioner en dan pas beginnen met het kammen van de manen en staart. 

Mijn “cavia” voor de test was Bean, mijn zevenjarige Connemara X Belgische warmbloed. Hij heeft typische Connemara staart en -manen. Ze zitten in no-time in de knoop. Ik besloot Bean niet te wassen en bracht meteen een kleine hoeveelheid gel aan op de staart. Daarna ben ik begonnen met borstelen. Voor de gehele staart had ik maar twee “blobs” nodig en duurde maar 3 minuten en 16 seconden van het aanbrengen tot aan een geborstelde staart. Daarna begon ik direct aan de manen en had toen maar één klodder gel nodig. Het duurde maar 2 minuten 52 seconden van begin tot eind! Het is zo makkelijk en snel te gebruiken, plus het ruikt heerlijk. Na vier dagen hoefde er pas weer iets aan de manen gedaan worden. Ik zal 100% zeker dit product weer kopen! 

Voor:                                                                                                   Na:Review van Nina, Duitsland

Onze paarden (Caspian) hebben zijdezachte manen. Onze hengst is een expert in het maken van dreadlocks op een dagelijkse basis. Zijn manen komen tot aan zijn borst en zijn plukje op het voorhoofd tot aan zijn neus. Genoeg “oppervlakte” om dit product uit te testen. Ik moet toegeven dat ik Cowboy Magic van te voren niet heb gegoogeld. Ik was dus uiterst verrast om erachter te komen dat het geen spray was, zoals ik normaal gesproken gebruik. Ik heb de Engels tekst even gescand en las tot mijn verbazing de zin “niet getest op dieren.” en dat deed mij nadenken. Verrek! Dit ga ik op mijn paard gebruiken. Maar ondanks dat voelt de gel goed. Het is niet dik, maar het glijdt ook niet tussen je vingers door. Het is een zuinig product om te gebruiken, dus je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig. De geur vond ik erg fijn, maar bij mijn paarden was deze mening verdeeld. Omdat mijn spullen het hele jaar in de zadelkamer liggen zijn de sprays vaak tijdens en na de winter onbruikbaar. Hierdoor heb ik dus een slechte ervaring met zulk soort producten. Dus het eerste wat er gedaan moest worden was deze tube in de vriezer op temperatuur -18 graden Celsius gooien. Na drie dagen onafgebroken in de vriezer was de gel onveranderd. Helemaal super dus! Ik heb geen hitte test geprobeerd vanwege de instructies op de verpakking. Ook geloof ik niet dat de temperatuur in de zadelkamer boven de 49 graden Celsius zou komen. 

Voor:


Tijd om te testen: Onze belangrijkste testpartner was de hengst Aljaba, maar de gel heb ik ook gebruikt op de andere paarden. In de eerste foto zie je een gedraaide krul. Meestal halen we de krullen er uit in de avond. Met een hoeveelheid van 10 cent muntstuk bracht ik het product aan op de manen. Eerste indruk: Het haar zag er niet nat uit, zoals bij andere producten normaal gesproken. Daarom konden de manen ook goed worden geborsteld. Eerst verdeelde ik de plukken. Het eerste deel maakte ik met mijn vingers los en het andere deel poetste ik. De volgende dag zag het deel dat ik geborsteld had er net iets beter uit. Het linkerdeel (het deel die ik met mijn vingers had losgemaakt) had toch nog wat klitten. In de volgende test nam ik minstens het dubbele als de vorige test, zodat ik het gevoel had dat ik alle haren kon bedekken. De manen zagen er zo uit na het poetsen.

Na:


Omdat het haar van Aljaba erg dun is, borstel ik de manen slechts één keer per week. Na twee weken testen kan ik zeggen dat er geen enorme knopen meer in de manen van Aljaba zijn. Ik vind de tube alleen wat onpraktisch om te gebruiken. Je moet het tijdens het gebruik in je jaszak stoppen of op de grond zetten. Dit product zou perfect zijn als de verpakking een pomp zou hebben.  

In conclusie, het is een gel die makkelijk te gebruiken is tijdens en na het aanbrengen. Het heeft een fijne geur. Het zorgt niet voor natte plukken in het haar, zodat het nog makkelijker is om de manen of staart door te borstelen. Het beste zou zijn als er een pomp bij zou zitten.


Ben je enthousiast geworden en wil je dit tijdbesparende superstar-product zelf proberen en kan je niet wachten om dit aan je poetsbox toe te voegen? Koop hier jouw magie in een fles! 

Wist je dat Cowboy Magic veel meer producten heeft om je paard te laten shitteren als een diamant? Bekijk hier het volledige assortiment van Cowboy Magic.


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!