Terug naar overzicht

Gastblog Pumps & Paarden: Trailer Musthaves...ik ga op reis & neem mee

maandag, 09 december 2019

Een paar weken geleden kocht ik de trailer van een stalgenootje over. Een eigen trailer: toch wel een kleine droom die uitkwam! Nooit meer afhankelijk van anderen en lekker alle kanten op kunnen met je paard. Het hooinet dat nog in de trailer hing, van mijn stalgenootje, kreeg ik erbij. Maar daardoor bedacht ik mij wel dat er misschien nog meer dingen zijn die ik nodig heb onderweg. Ik maakte een shoppinglist!Inklapbaar krukje

Nu is mijn paard niet zo groot, dus red ik het wel om zonder krukje op te stappen – toch is het fijn voor haar rug en voor mijn acrobaatkunsten (denk: benen in je nek en kramp in je liezen) om een krukje bij je te hebben. Een inklapbare variant past makkelijk in de kast van je trailer en neemt weinig ruimte in beslag.
1. Opstapkrukje Step Up QHP- €13,95

Trailerlijn

Die hing niet in mijn trailer, dus ik deed het de eerste keren met een gewoon halstertrouw. Maar op de een of andere manier vind ik het toch een fijne gedachte als mijn merrie vast staat aan een sterke trailerlijn.
2. Trailerlijn ketting - €11,95
3. Trailerlijn elastisch - €13,95

Mestboy set

Vreemd terrein = hét excuus om even lekker veel te mesten, vindt mijn merrie. Een mestboy is dus geen overbodige luxe.
4. Mestboy Set Kerbl Colour - €20,95

Hooinet of -zak

Sommige mensen kiezen er voor om geen hooi op te hangen, zelf vind ik het wel fijn als ze wat afleiding heeft. Ieder z’n keus!
5. Hooizak Hole in One Epplejeck - €19,95

Transportbeschermers

Ik moet zeggen dat ik deze met korte ritjes niet om doe, dan gebruik ik simpele peesbeschermers, maar voor de lange ritten (als we op vakantie gaan naar Drenthe, vanuit Noord-Holland) dan krijgt ze die charmante hoge dingen wel aan. 😉
6. Transportboots Stars Epplejeck - €59,95
7. Transportbeschermers Epplejeck - €39,95

Oplaadhulp (of longeerlijn)

Mijn paard loopt gelukkig altijd zonder twijfelen de trailer in, maar is je paard daar wat minder makkelijk in óf als je veel alleen op pad gaat, dan kan deze oplaadhulp van QHP heel handig zijn. De korte lijn wordt over de rug geplaatst en de lange lijn komt achter de billen van je paard.
8. Trailer oplaadhulp QHP - €15,95

Flexibele emmer

Eigenlijk geen uitleg nodig: handig om te voeren of om water te geven op locatie.
9. Flex emmer Kerbl - €5,95

Eerste hulp

Je denkt er liever niet over na, maar een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren. Deze set is geschikt voor kleine verwondingen onderweg en bevat o.a.: steriele dressings, elastische bandages, alcohol pads, pleister strips, veiligheidsspelden, zelfklevend verband, mitella, verbandschaar, pincet en watten.
10. Eerste hulp set Kerbl - €14,95

Hoevenkrabber

Onmisbaar als je ergens anders gaat rijden, vind ik: de hoevenkrabber.
11. Hoevenkrabber Rainbow Epplejeck - €2,95
12. Hoevenkrabber Neon Epplejeck - €1,95

Simpel poetssetje

Ik vind het heel handig om een simpel poetssetje standaard in m’n trailerkast te hebben liggen: een rosborstel en een harde borstel. Eventueel nog een schaar, kammetje en elastiekjes voor als je een wedstrijdruiter bent. Dan hoef je er niet over na te denken om je ‘gewone’ poetspullen mee te nemen (kun je die ook niet per ongeluk vergeten) en neem je alleen het hoognodige mee.
13. Poetsemmer Flexible Epplejeck - €29,95

Wij zijn benieuwd: welke musthaves heb jij ook altijd in je trailer liggen en kun je dus afvinken? Laat het ons weten op de Facebookpagina van Epplejeck!Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!