Terug naar overzicht

Bucas Sweet Itch Eczeemdeken

vrijdag, 14 februari 2020

Het lijkt soms wel lente, terwijl we midden in de winter zitten. Dankzij de zachte winters beginnen paarden alweer last te krijgen van zomereczeem. De eczeemdeken Bucas Sweet Itch is dan de perfecte oplossing voor jouw viervoeter!

Door de zachte winter zijn muggen en knutten al snel actief. Als jouw paard geprikt wordt én daarbij nog eens gevoelig is voor zomereczeem zal er een allergische reactie plaatsvinden met als gevolg enorm veel jeuk. Jeuk is erger dan pijn, waardoor paarden zich vaak tot bloedens aan toe schuren.
Om dit te voorkomen is het verstandig al vroeg te beginnen met een eczeemdeken zoals de Bucas Sweet Itch. Deze deken is gemaakt van een speciale ademende en sterke fijnmazige stof. De fijnmazige stof voorkomt dat insecten en zelfs de kleinste mugjes (knutten) geen kans krijgen om de steken.

Mocht het buiten nog te koud zijn voor de Sweet Itch, begin dan vroegtijdig met een regendeken of gevoerde deken met staartflap en hals . Hiermee worden de probleemgebieden zoals de hals en de staartwortel bedekt. Zodra het warmer wordt dan 14 graden kun je beginnen met het opleggen van de Sweet Itch. Deze deken heeft als het buiten warmer wordt namelijk nog een aantal fijne eigenschappen. Zo is de stof 90% UV-werend, hiermee wordt verbranding en verkleuring van de vacht voorkomen. De voorkant van de deken heeft extra coupe naden voor meer schouder vrijheid en zorgt in combinatie met de gladde nylon voering bij de schouders voor nog meer comfort. Deze extra coupe verkleint daarnaast de kans op schuurplekken.

De Sweet-Itch is verkrijgbaar in de trendy zebra kleur. Wist je dat insecten kijken door middel van infrarood? De combinatie van de zwarte en witte banen in een golvend patroon geeft een desoriënterend effect.
Enthousiast geworden? Shop hier de Sweet Itch Zebra, verkrijgbaar in de maten 175 – 205 cm.

Als je twijfelt over de juiste maat deken, kan je in deze uitleg zien hoe jij je paard kan opmeten voor de perfecte Bucas deken.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!