Terug naar overzicht

Gastblog Montar: Hoofdstel Monarch

donderdag, 26 maart 2020

Ben je opzoek naar een nieuw hoofdstel? Kijk dan eens naar het unieke Monarch Hoofdstel van Montar!

Op de foto's kun je al zien dat dit hoofdstel er iets anders uitziet dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Voor paarden met een gevoelige mond is dit hoofdstel perfect! De neusriem is namelijk speciaal ontworpen om de druk op de gevoelige mond en kaak van het paard te verlagen. Het hoofdstel heeft daarnaast een anatomische pasvorm waardoor druk op het hoofd verminderd. Hierdoor kan je paard lichter in de hand zijn tijdens het rijden.

Het kopstuk is ook niet een kopstuk wat je bij de meeste hoofdstellen ziet. Door het mooi gevormde kopstuk in een V-vorm is de atlas van je paard vrij. Het kan zowel links als rechts onafhankelijk van elkaar bewegen. De frontriem is iets rond vallend en ligt hierdoor vrij. 

Heb je verder vaak last van zakkende passanten bij een hoofdstel wanneer het leer soepeler wordt? Dat is bij dit hoofdstel geen probleem. Alle uiteinden van de passanten zijn met rubber onderlegd, waardoor de passanten goed blijven zitten. Zelfs de frontriem blijft op zijn plek door dit rubber. De bakstukken zijn daarnaast aan de binnenzijde, waar het bit op rust, extra verstevigd om slijtage te verminderen.

Allemaal unieke aspecten dus! Nog een leuk feitje: het Montar Monarch Hoofdstel is gemaakt van het fijnste ECO Sedgewick leder. Chemicaliën vrij, huidvriendelijk en voorzien van rvs gespen. Het hoofdstel is alleen online te shoppen op onze website in de maten pony, cob, full en extra full voor 289 euro. 


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!