Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Evelien's leerverzorging

Mijn naam is Evelien en ik ben werkzaam op de logistieke afdeling van Epplejeck. Momenteel zit ik met lichte griepklachten thuis, waardoor ik tussendoor genoeg tijd heb om mijn tuig te poetsen. Ik ben een echte recreatieruiter. Dressuur, springen, crossen en horseboarden. Mijn haflinger Atje draait nergens zijn hoef voor om. Maar het allerliefste maken we de bossen onveilig. Hierdoor heeft mijn tuig behoorlijk wat te verduren. Na een buitenrit zit alles onder het zand en modder, van mijn laarzen tot aan mijn zadel. In deze blog laat ik jullie dan ook zien hoe en met welke producten ik mijn tuig poets.


Stap 1

Als eerste haal ik spullen, voor zover het kan, uit elkaar. De singel, beugelriemen en beugels maak ik los van het zadel en elk riempje gaat los van het hoofdstel. Het grootste vuil en stof haal ik met een zachte doek of borstel van het tuig af. Het viel bij mij dit keer gelukkig mee want het begint wat droger te worden in de bossen. Daardoor hoeven Atje en ik minder plassen te trotseren. Het bit en de stijgbeugels leg ik in een sopje en poets ik met een borsteltje weer blinkend schoon. 

Stap 2

Als het grootste vuil eraf is houd ik mij bezig met het reinigen van het leer. Ik persoonlijk ben helemaal fan van de artikelen van Effax! Dus ik pak mijn Effax glycerin leerzeepen met een vochtige doek schuim ik de leerzeep op en haal al het opgedroogde zweet, huidvet en viezigheid van mijn zadel en hoofdstel. Daarna haal ik de leerzeep met een schone, droge doek weer van het leer af. De Petrie rijlaarzen maak ik niet schoon met Effax, maar met de speciale Petrie riding boot cleaner
 

Stap 3

Het leer is nu mooi schoon en droog waardoor ik nu verder kan met de met het verzorgen van het leer. Sinds kort heb ik de Effax leer Serum+. Dit zorgt voor een goede verzorging, maakt het leer waterafstotend en het glanst super mooi! En daar bovenop ruikt het heerlijk! Ik ben helemaal fan. Dit spuit je rechtstreeks op het leer en wrijf je dan in een met een zachte doek. Bepaalde stukken leer die veel te verduren hebben (zoals onder de stijgbeugelriemen) behandel ik nog een keer zodra het een beetje ingetrokken is. Daarna verzorg ik de rijlaarzen met de Petrie boot cream op dezelfde manier. 

Stap 4

Nadat het leer serum de tijd heeft gehad om in te trekken, pak ik een schone droge doek en wrijf ik alles stevig uit. Hiermee haal ik eventueel overtollige olie weg en zorgt het voor een super mooie glans op mijn zadel en hoofdstel. Een oud maar vertrouwd trucje voor het oppoetsen van rijlaarzen: gebruik een oude panty! Hierdoor shinen je leren rijlaarzen je weer tegemoet. Als allerlaatste verzorg ik ook nog de rits van mijn rijlaarzen. Voor vele rijlaarzen is de rits de zwakke plek, daarom geef ik ze extra aandacht. Dus als allerlaatste pak ik de Petrie Zipp spray en smeer ik de rits daarmee in. Hierdoor blijft de rits soepel en schoon.

Het leer is er weer behoorlijk van opgeknapt al zeg ik het zelf! De bruine kleuren zijn weer mooi diep van kleur en het leer voelt weer soepel en verzorgd aan.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.