Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog Bucas: De ideale deken voor wisselvallige zomers

We hebben regelmatig last van wisselvallig weer. ’s Ochtends met je winterjas in de mist de stal uitmesten en ’s middags zwetend in een shirtje rijden. Op maandag regent het pijpenstelen en op dinsdag hebben we weer tropische temperaturen. De beslissing over welke deken bij je paard op moet doen, kan dus erg lastig zijn.



Gelukkig is daar een oplossing voor. Nee, niet voor het weer, maar wel om je paard warm te houden.
Bucas heeft een paardendeken ontworpen dat zowel de functies heeft van een parasol, paraplu en een klamboe.
De Bucas Buzz Off Rain is een combinatie tussen de Bucas Sun Shower en de Buzz-Off vliegendekens, een ideale zomerdeken dus. Het is namelijk een vliegendeken, met een waterdicht, ademend en zon reflecterende schouder-, hals- en rugstuk. Het bovenste gedeelte is dus een parasol en paraplu in één. De vliegenstof aan de zijkant en de afneembare buikflap houdt de grote steekvliegen en dazen tegen.


Het fijne aan de deken is dat deze 100% UV-werend is. Dit voortkomt verbranding en verkleuring van de vacht. De deken is ademend, bij extreem weer kan de deken het verdampen van het zweet iets vertragen waardoor jouw paard nat kan aanvoelen. Echter, de deken heeft een parasol functie, waardoor jouw paard het koeler heeft met de deken op dan zonder. De deken biedt dus comfort voor jouw paard, want directe inwerking van de zon wordt hiermee voorkomen.

Aan het uiteinde van de hals zit een elastisch frontriempje waardoor de hals mooi hoog aansluit, ook als hij gaat grazen. De hals is voorzien van drie klittenband sluitingen. De deken heeft schouderplooien, met aan de binnenkant bij het borstgedeelte nylon stof om schuurplekken te voorkomen. De buikflap beschermt het buikgedeelte en houdt, samen met de beenbeschermers, de deken op zijn plaats. De deken is voorzien van een staartflap om het gevoelige gedeelte van de staartwortel te beschermen tegen steekvliegen. De flap sluit nauw aan, waardoor het water niet in de deken glijdt of lekt tijdens regenachtige dagen.


Tip: de deken is ook geschikt als light eczeemdeken voor paarden met licht zomereczeem.


Buzz Off Rain Full Neck

Maat 165 t/m 215

In het grijs en met zebramotief

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.