Terug naar overzicht

Zijn honden en paarden stiekem familie?

maandag, 22 juni 2020

Je hond in de stal en je paard op de bank, raar idee toch? Komt dat vooral door de grootte? Of het feit dat je er nog nooit over na hebt gedacht? Als je hond meegaat naar stal heeft hij het vaak druk met snuffelen en is overrompeld van blijdschap. Andersom is jouw paard in huis vast blij met alle appels in de fruitschaal.Paarden en honden hebben meer gemeen dan je in eerste instantie zou denken. Een voorbeeld hiervan is dat ze vergelijkbaar reageren op trainingen. Het kennen van de overeenkomsten kan helpen als je trotse eigenaar van een paard, en liefhebbende baas van een hondje bent. Zowel van paarden als honden valt ontzettend veel te leren. Ze kunnen ons ontzettend goed spiegelen.

Paarden en honden spelen graag met mensen

Hoewel paarden groot zijn en soms intimiderend overkomen, zijn het eigenlijk gewoon kinderen die er van houden om in de modder te rollen, hun pakjes vies te maken en zichzelf te entertainen. En zowel paarden als honden houden van snoepjes, koekjes en van jou. Een goede manier om je viervoetige vriend te belonen is speel- of knuffeltijd met jou! Je kunt de LeMieux Handschoen gebruiken. Hiermee kun je ze lekker kriebelen en voelt het alsof ze in een dieren wellness zijn. 

Paarden en honden houden beide van mensen

Honden en paarden zijn gek op mensen. Ze voelen snel aan of je een goed humeur hebt. Dit is ook een reden waarom honden en paarden geweldige vrienden en beschermers zijn. Wanneer je onzeker of verdrietig bent is het ontzettend fijn om op stal bij je paard te zijn of met je hond op de bank te liggen. Door de sterke band die je met jouw beste vriend hebt voel je je al weer snel beter. 
 

Paarden en honden zijn enorm atletisch

De twee geliefde viervoeters zijn beide enorm atletisch en je ziet ze vaak (samen) in shows voorbij komen.
Paarden en honden zijn intelligent en zeer bereid en in staat om voor jou te willen werken. Ze willen ons graag een plezier doen en daarvoor doen ze graag hun best. Natuurlijk gaat dit niet altijd goed. Door een misverstand of communicatiefout kan een hond of paard verkeerd reageren. Ben jij veel bezig met het trainen van jouw paard of hond? Dan is de clicker van Kerbl echt iets voor jou. Dit hulpmiddel helpt je om positief en snel te trainen. 


Paarden en honden houden van allebei van regels

Regels zijn saai, vervelend en gemaakt om gebroken te worden! En dieren vinden het heerlijk om vrij rond te zwerven, toch? Niets is minder waar. Zoals hierboven al meerdere malen genoemd zijn zowel honden als paarden afgestemd op mensen, hebben ze de wens om ons te plezieren of willen ze in ieder geval de snoepjes die wij in onze handen hebben. Het is dus erg belangrijk om duidelijk en consequent te zijn met regels. Als je hond de ene dag wel en de andere dag niet op de bank mag, kun je natuurlijk niet verwachten dat hij snapt wat wel en niet mag. Met duidelijke regels voelen honden en paarden zich comfortabel en prettig. 

Paarden en honden zijn onze fotomodellen

Ze zijn onze muze en we overrompelen ze met cadeautjes en leuke spullen. Een schattig halsbandje voor je hond of een nieuw zadeldekje voor het outfit bij je paard. Beide dragen ze het met trots. Wil je nou dat ze nog meer op elkaar gaan lijken? Horsegear heeft een matching deken voor hond en paard. Of check de honden shop voor alle gadgets en musthaves!


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!