Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog Tech Stirrups: Veiligheid op top niveau made in Italy

Volledig ontspannen ben je jouw paard aan de lange teugel aan het uitstappen. Je bent blij over de rust die er heerst. In gedachten verzonken stap je een rondje in de buitenbak of door de bossen. Maar dan plotseling een onverwachts geluid. Je paard schrikt. Je probeert snel te reageren, je neemt snel je teugels wat korter en probeert je paard rustig te houden. Maar toch gaat hij rennen en bokken. Je probeert jezelf nog vast te houden maar je valt van je paard. Je staat op, vangt je paard en klopt het zand van je kleren.


Een gevaarlijke scenario waar elke ruiter wel eens aan gedacht heeft, en voor heeft gevreesd; van je paard vallen en in de beugels blijven hangen. Hierdoor blijf je naast je paard hangen terwijl hij verder bokt of galoppeert. Een risico die je kunt vermijden met de juiste veiligheidsbeugel zoals die van Tech Stirrups. Wat maakt de Venice veiligheidsbeugel van Tech Stirrups eigenlijk zo bijzonder?

Tech Stirrups Venice – een veilige stijgbeugel

De Venice stijgbeugels zijn uitgerust met een revolutionair veiligheidsmechanisme. Ze zijn zo ontworpen dat het erg makkelijk is om de voet uit de beugel te halen wanneer dat nodig is; de beugel heeft een beweegbaar gedeelte, een clip. Zodra de voet uit de stijgbeugel schiet door een val, schiet de clip open. Wanneer de voet volledig uit de beugel is, schiet de clip weer terug dankzij een veerwerking, hierdoor kunnen de beugels nergens aan blijven hangen. De clip is bevestigd aan de zool en sluit dankzij een speciaal vergrendelsysteem met kleine magneten. Op deze manier blijft de clip tijdens het rijden dicht en is het openen van de clip alleen mogelijk bij een bepaalde druk. Een ander belangrijk feature aan dit systeem is dat de beugels bijna tot 90 graden openen. Dat betekent dat je been ook door de beugels zou kunnen bij een val. De kans dat je in de stijgbeugel blijft hangen is dus vrijwel onmogelijk.

Het uniek ontworpen gepatenteerde piramideprofiel op het voetbed voorkomt ophoping van modder en water waardoor je geen grip in je beugels kunt verliezen. Het bijzondere aan de Tech Stirrups stijgbeugels is dat elke beugel uit één stuk aluminium word geslepen. Dit zorgt ervoor dat de stijgbeugel van Tech Stirrups erg robuust is. Tech Stirrups staat voor innovatie en produceert alle stijgbeugels in Italië, vlak bij Bergamo. Dit zorgt voor een hoog kwaliteitsstandaard omdat alle beugels ook direct getest worden voordat ze in de verkoop gaan.

Shop de veiligheidsbeugels Tech Stirrup Venice nu!


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.