Terug naar overzicht

Gastblog PresTeq: Het FaySport hoofdstel

dinsdag, 11 augustus 2020

Heeft jouw paard een gevoelig hoofd, een gevoelige mond of heeft hij moeite om de juiste aanleuning te vinden? Is hij gevoelig voor kantelen, is hij misschien wat kopschuw of krijg je het hoofdstel lastig over de oren? Wil je je paard ultiem comfort bieden om zo optimaal mogelijk te presteren? Lees dan snel verder want dit exclusieve en anatomische FaySport hoofdstel van het nieuwe ruitersport merk PresTeq kan wellicht uitkomst bieden!Je hebt er vast wel eens van gehoord; het anatomische hoofdstel. Dit is een hoofdstel dat naar de contouren van het paardenhoofd gevormd is. Ze zijn er in diverse varianten, maar nog geen één zó uitgebreid alshet FaySport hoofdstel van PresTeq dat afgelopen week gelanceerd is!

Dit hoofdstel is na uitgebreid onderzoek naar de anatomie van het paardenhoofd ontwikkeld. Dit is wereldwijd het enige hoofdstel dat rekening houdt met 12 anatomische eigenschappen, waardoor het hoofdstel optimaal comfort biedt voor je paard. Het hoofdstel volgt de contouren van het paardenhoofd en ontwijkt belangrijke zenuwen, spieren, botten en gewrichten. Zonder hinder van het hoofdstel kan je paard zich optimaal op zijn taak concentreren en de best mogelijke connectie met jou als ruiter krijgen. Het hoofdstel is gemaakt van plantaardig gelooid leer, is zacht voor de huid, duurzaam en milieuvriendelijk.

De 12 anatomische eigenschappen

We zullen de 12 anatomische punten kort voor je toelichten.

 1. De speciale vorm van het kopstuk ontlast de nek band en de zenuwuiteinden bovenaan de nek. De druk wordt verdeeld over twee gelkussens aan beide zijden van de nek.
 2. Het kopstuk volgt de vorm van de oor aanzet, waardoor de oren optimale bewegingsvrijheid krijgen.
 3. De PressTEQ frontriembevestiging zorgt ervoor dat er aan de binnenkant van het kopstuk geen drukpunt ontstaat.
 4. De speciale vorm van het kopstuk ontwijkt het kaakgewricht, waardoor het paard zijn onderkaak beter kan ontspannen.
 5. Het hoofdstel ontwijkt het jukbeen om schuurplekken te voorkomen.
 6. De keelriem is bij dit hoofdstel overbodig en dus weggelaten, waardoor de luchtpijp niet kan worden geblokkeerd of geïrriteerd.
 7. Het ElasTEQ systeem in de bakstukken zorgt voor een elastische verbinding met de mond en voorkomt te veel druk op het kopstuk.
 8. De speciale neusriem ontwijkt de foramen infraorbitale.
 9. De neusriem drukt niet tegen de kiezen en wangen.
 10. Gebruik de meegeleverde elastische bit bandjes om druk op de lagen te verminderen.
 11. De neusriem ligt hoog genoeg om de punt van het neusbeen te ontwijken en is voorzien van gelpadding.
 12. De vorm van de neusriem ontwijkt de neusvleugels volledig zodat het paard optimaal kan ademhalen.


Functionaliteiten

Het hoofdstel heeft ook verschillende extra functionaliteiten om jou gemak en flexibiliteit te bieden. Hierdoor is het hoofdstel de perfecte tool voor de ambitieuze ruiter.

1. PressTEQ frontriemen
De PressTEQ bevestiging van de frontriem maakt het zeer eenvoudig om deze te verwisselen. Het is niet nodig om het hoofdstel uit elkaar te halen. De frontriem kan simpelweg bovenop het kopstuk worden geklikt, zelfs wanneer het paard het hoofdstel draagt. Meerdere ontwerpen van stijlvolle en opvallende frontriemen met Swarovski kristallen zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

2. Bevestigingsclips
De bakstukken, neusriem en sperriem zijn voorzien van clips. Wanneer de neusriem en sperriem zijn ingesteld op de juiste maat, wordt optuigen sneller dan ooit. De bakstukken zijn ook los verkrijgbaar. Door meerdere bitten te voorzien van deze clips, kunnen de bitten zeer snel worden verwisseld. Zelfs wanneer het paard het hoofdstel draagt.

Doordat de bakstukken zijn voorzien van een clip, kan het hoofdstel ook in een andere volgorde worden omgedaan. Hierdoor hoeft het kopstuk niet over de oren te worden getrokken, wat bijzonder handig is voor paarden die kopschuw zijn of gevoelige oren hebben.

3. Alternatieve manier van optuigen om druk op de oren en mond te voorkomen:
 1. Maak de clip van het linkerbakstuk los
 2. Plaats het hoofdstel op het hoofd en ontwijk de oren
 3. Bevestig de neusriem
 4. Plaats het bit in de mond en bevestig het linkerbakstuk
 5. Bevestig de sperriem

4. Elastische bit bandjes
De elastische bit bandjes kunnen gebruikt worden om de impact te vertragen en de druk op de mond te verminderen. De druk wordt zo verdeeld tussen het bit en de neusriem. Dit kan vooral handig zijn voor jonge paarden of paarden met een rusteloze of gevoelige mond.PresTeq is hét nieuwe merk voor innovatieve producten voor de ambitieuze ruiter. Het is dan ook hun missie om PREStige te leveren door TEQnisch te zijn. Dat is waar de naam PresTeq voor staat. Ze voorzien ambitieuze wedstrijdruiters en hun paarden van de beste uitrusting door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen. Wij zijn fan! Jij ook?

Link PresTeq Facebook
Link PresTeq Instagram

 

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!