Terug naar overzicht

Gastblog Pumps en Paarden: TRIED & TESTED: Peesbeschermers Derby Pro van LeMieux

vrijdag, 28 augustus 2020

De afgelopen tijd heb ik de ‘Derby Pro‘ peesbeschermers van LeMieux getest en heb ik wat research gedaan naar dit type beschermers. In deze blog vertel ik je er meer over!


Wat: Peesbeschermers ‘Derby Pro’ van LeMieux
Verkrijgbaar in: zwart en donkerblauw, maat full en cob
Waar te koop: bij Epplejeck 

LeMieux productomschrijving:

“Peesbeschermers met een zachte binnenvoering van meshmateriaal voor een optimale temperatuurregulatie. Met geharde TPU buitenschaal dat voorzien is van ventilatieroostertjes. Deze zorgen voor voldoende luchtcirculatie, maar laten geen vuil binnendringen. Het model is anatomisch gevormd. Voorzien van een elastische klittenbandsluiting met overslag.”
Perfecte pasvorm

Laat ik allereerst beginnen met de pasvorm van de Derby Pro’s. Ik heb van LeMieux ook de Snug boots voor mijn crosslessen, dus ik was al een beetje bekend met de beschermers van het merk. En net als de Snug boots, zitten ook deze Derby Pro peesbeschermers geweldig qua pasvorm! LeMieux heeft dat echt heel goed voor elkaar. De beschermers zijn anatomisch gevormd, waardoor ze als een tweede huid om het been heen zitten. Heel fijn! Ik raad ze dan ook zeker aan.

Wetenschappelijk onderzoek

Nu heb ik de laatste tijd veel wetenschappelijke onderzoeken afgespeurd, op zoek naar onderzoeken over diverse type beschermers en de hitte eronder.

Beschermers zorgen altijd voor meer warmte
Verder blijkt uit diverse onderzoeken, waaronder het onderzoek van Wageningen Academic Publishers, dat er wel degelijk verschil zit in de diverse type peesbeschermers als het gaat om hitte. In de studie van Wageningen onderzochten ze bij honderddertig paarden de warmteverschillen tussen beschermers met perforatie, peesbeschermers met een open voorkant en traditionele beschermers. Hieruit bleek de beschermers met perforatie het beste zijn in het kwijtraken van warmte. Daarbij was de temperatuur an sich ook een stuk lager (28 graden Celsius) ten opzichte van de traditionele beschermers (32,3 graden Celsius). De peesbeschermers met open voorkant zaten er tussenin: 31,1 graden Celsius.
Hieruit blijkt dus dat je het beste beschermers met perforatie/ventilatie gaten kunt kiezen en/of beschermers die aan de voorkant open zijn, zoals de meeste peesbeschermers. Daarom vind ik de Derby Pro peesbeschermers van LeMieux zo fijn: de volledige voering is geperforeerd (mesh), de buitenschaal heeft ventilatieroosters én de voorkant is open.

Getest met neopreen beschermers

Voor het geheel wilde ik ook graag een keer rijden met een Derby Pro beschermer om het ene voorbeen en een simpele neopreen peesbeschermer aan het andere voorbeen. Het was echter heel moeilijk om hier een verschil in warmte op te merken. Zoals in de onderzoeken blijkt, gaat het maar om een paar graden. Dat verschil is met je blote hand amper te voelen, terwijl er wel degelijk een verschil van temperatuur is. Dus dit onderzoekje met de neopreen beschermers deed niet zoveel. 😉

Kortom…

De combinatie van de uitkomsten van mijn research, de goede pasvorm en de mooie vormgeving zorgen ervoor dat mijn uiteindelijke conclusie uiteraard positief is! Ik vind het fijne beschermers en zal ze ook zeker blijven gebruiken tijdens mijn springlessen. 

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!