Terug naar overzicht

Gastblog VITALstyle: Waarom een detox onmisbaar is voor een goede stofwisseling

maandag, 19 april 2021

Veel paarden krijgen in het voor- en najaar een detox. Jouw paard ook? Een detox is dé basis van een goede stofwisseling. In dit blog vertellen we je waarom een detox juist in het voor- en najaar belangrijk is en wanneer je paard een detox nodig heeft!


Waarom detoxen in het voor- en najaar?

Het voor- en najaar zijn de momenten waarop paarden vele veranderingen ondergaan. Niet alleen staat het verharen centraal, ook de verandering van daglengte, de temperatuur en de voeding van je paard verandert. Dit heeft effect op de hormoonhuishouding en stofwisseling van paarden en dus ook van jouw topper. Het voor- en najaar zijn dus ook intensieve periodes voor de lever en nieren. Het lichaam produceert veel vrije radicalen (afvalstoffen), die door de lever moeten worden afgebroken en door de nieren moeten worden uitgescheiden. DetoxMix is dé ondersteuning voor een goede afvoer van afvalstoffen en optimale stofwisseling voor ieder paard!

Wanneer geef je een detox?

In de vrije natuur zorgen paarden voor hun eigen detox. In het voor- en najaar gaan paarden zelf op zoek naar kruiden met een reinigende werking. Het bijzondere is dat deze juist dan groeien, zodat het lichaam (opgehoopte) afvalstoffen goed kan afbreken en afvoeren. Het voor- en najaar zijn dus ideaal voor een detox. Je paard gaat ‘schoon’ de winter in als je alle afvalstoffen van het afgelopen jaar kunt opruimen. VITALstyle DetoxMix ondersteunt de reinigende werking van de lever en een optimale nierfunctie dankzij de krachtige kruiden. Ook ondersteunt het bij een goede afbraak én afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen. Het is dan ook een goede ‘opruimer’ als je paard ontwormd is, medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers heeft gehad óf juist gevoelig is voor zomerkriebels. DetoxMix is onmisbaar in het voor- en najaar!

Wanneer DetoxMix?

  • Dé ondersteuning bij wisseling van de seizoenen
  • Goede afbraak en afvoer (opgehoopte) afvalstoffen
  • Ondersteuning na ontwormen en medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers

Hoe geef je DetoxMix?

DetoxMix geef je dagelijks gedurende een kuur van 2-3 weken zodat je paard optimaal wordt ondersteund in het voor- en najaar. De brokjes kun je door de gewone voeding van je paard of pony mengen, maar kunnen ook aan een slobber worden toegevoegd. Geef de slobber dan direct na het mengen met DetoxMix.

Combineren met OerBalans

OerBalans is een vitaminen- en mineralenmengsel met kruiden voor onmisbare en langdurige dagelijkse aanvulling. VITALstyle DetoxMix is een krachtige kruidenkuur en kun je zonder problemen combineren met VITALstyle OerBalans. De kruiden in OerBalans en DetoxMix zijn specifiek geselecteerd en kunnen daardoor veilig gecombineerd worden. Zo ondersteun je je paard optimaal met de kracht van de natuur!

Welke kruiden zitten er in DetoxMix?

DetoxMix bestaat uit 95% krachtige kruiden. Wat zijn dat voor kruiden en wat is het effect van deze krachtige kruiden? We zetten een paar voor je op een rij!

Fenegriek

Ondersteunt krachtig de leverfunctie voor een goede afbraak van afvalstoffen.

Mariadistelzaad

Beschermt en ondersteunt krachtig de ontgiftende werking van de lever zodat afvalstoffen goed worden afgebroken.

Jeneverbes

Rijk aan antioxidanten voor het wegvangen van vrije radicalen (afvalstoffen) in het hele lichaam.

Berkenblad

Ondersteunt krachtig de nierfunctie voor een goede uitscheiding van afvalstoffen.

Brandnetel

Rijk aan antioxidanten en heeft een brede werking op stofwisselingsorganen zoals de lever en alvleesklier. Ondersteunt krachtig de nierfunctie zodat afvalstoffen goed worden uitgescheiden. Ook wordt de alvleesklier ondersteunt bij de regulatie van een stabiele bloedsuikerspiegel. 

Effectiever qua vochtafdrijving dan eerdere kuren

Angelique is super enthousiast over DetoxMix! "Mijn ervaring met DetoMix is dat het veel effectiever werkt op de vochtafdrijving dan wat ik voorheen gebruikte. De plas van mijn merrie ruikt ook veel minder sterk. Elk voor- en najaar krijgt ze standaard een Detox kuur, omdat ze altijd onder narcose moet bij de tandarts. Ze best gevoelig is met de overgangperiodes en hoe goed je ook oplet met wat je geeft aan voer etc. ze bouwen toch afvalstoffen op. De vochtophopingen die ze altijd op haar schouders krijgt zijn zo goed als weg en vandaag krijgt ze haar laatste grammen van de DetoxMix. Zo kan ze schoon beginnen aan een nieuw seizoen met OerBalans. Wij zijn happy!”

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!