Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Gastblog Sectolin: Waaraan herken je een (on)gezond paard?

Het doel van iedere paardenliefhebber is om je paard zo gezond mogelijk te houden. Een gezond paard oogt fit, kijkt helder uit de ogen, is attent op wat er om hem heen gebeurt, is levendig en gemotiveerd om met je te werken. Een paard dat gezond is, eet goed, vertoont geen gebreken, is in een goede conditie, dus niet te dik of te dun en heeft een mooie, glanzende vacht.

Hoe kun je jouw paard gezond houden?

Zorg dat hij voldoende en kwalitatief goed ruwvoer krijgt, eventueel aangevuld met krachtvoer, aangepast op de behoeftes van je paard. Ook moet je paard toegang hebben tot schoon drinkwater. Een goed onderhouden gebit en goed verzorgde hoeven dragen ook bij aan de gezondheid van je paard. Het is belangrijk om je paard voldoende beweging te geven en contact met soortgenoten draagt bij aan de geestelijke gezondheid van je paard.

Dipje

Ook al doe je nog zo je best om je paard gezond te houden, soms kan het toch zo zijn dat je ziet dat hij niet helemaal fit oogt. Net als bij ons zelf, kan je paard ook wel eens een ‘dipje’ krijgen. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten na een periode van zwaardere training of wanneer de weerstand van je paard net wat minder is. Je paard kan dan baat hebben bij een dosis extra vitamines om eventuele tekorten snel weer aan te vullen. Equivital Pasta is de ideale vitaminestoot in pastavorm om je paard een extra ‘boost’ te geven. Hiermee worden eventuele tekorten qua vitaminen direct aangevuld en kunnen jullie er samen weer tegenaan!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.