Terug naar overzicht

Sterk, sterker, sterkst: Deken Horsegear Extreme

dinsdag, 01 december 2020

Is jouw paard een dekensloper en zijn je nieuw aangeschafte dekens al na enkele dagen kapot? Dan is de nieuwe Horsegear Extreme deken wellicht jouw nieuwe musthave voor de wintermaanden! Deze Extreme sterke deken is voorzien van een unieke 1680 denier ripstof. Dit maakt de deken maar liefst 1000 denier sterker dan een gemiddelde outdoordeken! Deze supersterke outdoordeken is daarnaast ademend en erg comfortabel dankzij zijn perfecte pasvorm. De deken is waterdicht en voorzien van een warme 300 grams vulling.De Extreme deken van Horsegear is zoals we hierboven al zeiden extreem sterk en doet haar naam dan ook zeker eer aan. De deken heeft een comfortabele loopsplit, wat zorgt voor optimale bewegingsvrijheid voor je paard. Verder is de deken uitgerust met een dubbele borstsluiting, verstelbare kruissingels en een brede staartflap voor bescherming tegen wind en regen. Maar wat maakt deze deken nu zo uniek?

Sterkste Horsegear deken

Wist je dat de dikte van de buitenstof in denier (afgekort D) gemeten wordt? Het aantal denier, ook wel vezelfijnheid genoemd, zegt iets over de sterkte van de buitenstof. De dikte van de individuele draad die in het garenweefsel wordt gebruikt, wordt namelijk denier genoemd. Simpel gezegd: hoe hoger het deniergetal, hoe dikker het weefsel en hoe sterker het materiaal. De meest voorkomende sterkte bij paardendekens is 600D, dit geeft over het algemeen een goede slijtvastigheid. De Horsegear Extreme deken heeft een vezelfijnheid van 1680D en is dus (zoals de naam al zegt) extreem sterk! 

Daarbij is de Horsegear Extreme deken gemaakt van de sterke ripstopstof. Om een stof nog sterker te maken, worden buitenstoffen voorzien van Rip-Stop. Dit is een in vierkantjes mee gewoven dikke draad die doorscheuren tegengaat.

Geen lekkende dekens meer

De Horsegear Extreme deken is verder niet alleen extreem sterk, maar heeft ook nog eens een hoge waterdichtheid van 5000 mm/m2. De waterdichtheid van een deken wordt uitgedrukt in millimeter per m2 en is onderverdeeld in drie categorieën: waterafstotend, waterdicht en absoluut waterdicht. Tot 1000 mm/m2 is een deken waterafstotend. Dit betekent dat de deken beschermt tegen lichte motregen en kleine buien. 1000 tot 3000 mm/m2 betekent dat de deken waterdicht is. Ondanks dat de stof goed waterdicht is, zijn de naden vaak doorgestikt waardoor, bij heftige of langdurige regenbuien, de deken op de naden kan gaan lekken. Vanaf 3000 mm/m2 is de kans op doorlekken minimaal. Let wel, door extreem weer of harde wind kan er altijd regen onder de deken waaien of er bij in regenen, ook al is de deken nog zo goed waterdicht.

Met een waterdichtheid van 5000 mm/m2 geeft de Horsegear Extreme deken een minimale kans op doorlekken. Met de Nederlandse winters die tegenwoordig meer uit regen dan uit sneeuw bestaan, is deze deken de perfecte oplossing voor de winter.

Enthousiast geworden? Shop hier de Horsegear Extreme 300gr deken, verkrijgbaar in de maten 165 – 215cm.Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!