Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Kirsten uit Den Haag test hoofdstel PresTeq Fay Sport

Mijn naam is Kirsten Duijvestijn, een twintigjarige springamazone uit Den Haag. Ik ben de dochter van Jeroen Duijvestijn, eigenaar van manege Berestein. Wij bezitten naast manegepaarden nog ongeveer 10 sportpaarden die variëren van leeftijd en niveau. Samen met mijn vader beleren wij jonge paarden onder het zadel en deze trainen wij tot internationaal niveau.



Als verkoopmedewerkster bij Epplejeck in Den Haag kreeg ik de kans om het anatomische hoofdstel PresTeq Fay Sport te proberen. Eerst was ik hier heel sceptisch over. Mijn paarden liepen prima met de hoofdstellen waar nu mee gereden werd dus waarom zou dit verschil maken?

Overgehaald door mijn collega’s heb ik het hoofdstel toch meegenomen naar stal. Het hoofdstel zou zeer fijn moeten zitten bij de paarden omdat het volledig anatomisch gevormd is waardoor de gevoelige zenuwen, spieren, botten en bloedbanen in het hoofd vrij liggen. Door de speciale vorm van het kopstuk worden de zenuwuiteinden bovenaan de nek ontlast en daarnaast zit er geen keelriem aan dus heeft de luchtpijp volledige vrijheid tijdens het bewegen van het hoofd.

Positief effect

Bij het eerste paard Hocus Pocus, waar ik internationaal mee start, merkte ik tijdens het rijden meteen een wereld van verschil. ‘Dit kan echt niet het hoofdstel zijn, dat kan niet!’ dacht ik nog. Vanaf het begin liet hij al snel los in de mond, terwijl ik daar normaal zeker wel 20 minuten mee bezig ben. Daarnaast was hij veel stabieler in de hoofd- halshouding en daar waar hij normaal nog wel eens een bok geeft was hij nu echt een engel! Ik dacht nog, hij heeft vast gewoon een goede dag. Tot ik het hoofdstel probeerde bij mijn volgende paard Kate. Een vijfjarig paard, erg lang in het lijf en daardoor moeilijk aan elkaar te rijden. Ook Kate was snel los in de mond. Ze luisterde beter naar de hulpen en was sneller aan elkaar te rijden dan normaal.


Kate en Hocus Pocus

Sceptisch als ik ben droomde ik nog leuk dat alle paarden misschien een goede dag zouden hebben. Ik vroeg mijn vader het hoofdstel eens te proberen bij Piet om te kijken of hij verschil merkte bij zijn paard. Piet is een vijfjarige KWPN-er van de hengst Etoulon die enorm kan springen. Maar na de sprong is hij nogal enthousiast en trekt hij soms graag een sprintje. Piet was met dit hoofdstel een paard die wederom enorm verschil toonde. Hij was stabiel op twee teugels en luisterde veel beter naar de hulpen die gegeven werden. Ook na de sprong was hij super goed op te vangen. Geen sprintjes meer maar stabiel en netjes door het parcours.

Zowel mijn vader als ik werden erg enthousiast en wilden het hoofdstel bij meer paarden proberen.


Piet

Minder verschil

Minka is een driejarig paard en heeft het hoofdstel ook om gehad, echter merkten we bij haar wat minder verschil. En ook Legacy, een vierjarig paard die vaak wat stug in de mond is gaf een wat minder fijne reactie op het hoofdstel en wurmde zijn tong meerdere malen over het bit. Ook hebben we het hoofdstel bij Clipper om gedaan omdat we heel benieuwd waren hoe zij erop zou reageren. Helaas viel het hoofdstel wat aan de grote kant waardoor we dit niet hebben kunnen doen.


Minka

Happy Dancer is een grote 8 jarige KWPN-er van de hengst Dreamboy. Met zijn krachtige passen sleept hij nu de laatste puntjes in het ZZ-Zwaar dressuur binnen om door te stromen naar de Lichte Tour. Happy was fijner en lichter in de hand, terwijl hij normaal best wel sterk is. Dit was dus wederom positief.

Happy Dancer

Conclusie

Zowel mijn vader als ik merkten dat de paarden in het algemeen heel fijn te rijden zijn met het Presteq Fay Sport hoofdstel en ik zou daarom iedereen willen aanraden het hoofdstel op zijn minst eens te proberen. Elk paard reageert natuurlijk anders maar wij merkten dat de paarden het anatomische deel van dit hoofdstel erg waarderen. Wij hebben dit hoofdstel nu dan ook gekocht en gebruiken het voor bijna al onze paarden!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.