Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Spieren opbouwen en verzorgen? Gebruik deze tips!

Als je fanatiek met je paard aan het trainen bent, wil je de spieren extra ondersteunen. Naast de juiste training en een goede balans tussen inspanning en ontspanning, kan je met behulp van voeding ook een bijdrage leveren.



Om te beginnen is het goed om te beseffen dat een paard nooit méér spieren kan krijgen; de hoeveelheid spiercellen is genetisch vastgelegd. Spieren kunnen echter wel dikker worden. Door training worden spiercellen aangezet tot opslag van meer energie, zodat de spiermassa toeneemt en de prestaties en het uithoudingsvermogen van je paard zal toenemen.

Voeding voor spieropbouw

Belangrijke voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan de spieropbouw zijn in de eerste plaats eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen voor spieren, eigenlijk voor alle weefsels in het lichaam. Eiwitten bestaan weer uit kleine bouwsteentjes, genaamd aminozuren. Er bestaan zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren. Niet-essentiële aminozuren kan het paardenlichaam zelf aanmaken, maar essentiële aminozuren niet. Deze moet je paard via voeding binnekrijgen.

Pavo Musclebuild

Het supplement Pavo Musclebuild bevat het uit de bodybuilderswereld bekende weipoeder, dat een aantal zeer belangrijke aminozuren bevat voor spieropbouw. Vitamine D3 helpt tegen spiervermoeidheid, terwijl L-carnitine is toegevoegd voor de verbetering van de energieomzetting in de spiercellen. Daarnaast bevat Pavo Musclebuild natuurlijke antioxidanten die de afvalstoffen neutraliseren.

Tip: weet je niet hoeveel eiwit er in je hooi zit? Laat dit dan makkelijk testen met een Pavo Ruwvoer Quickscan!

Supplement bij spierpijn of stijve spieren

Als het bekend is dat jouw paard na een (zware) inspanning snel last heeft van stijfheid en spierpijn, kan een voedingssupplement helpen om de spieren extra te ondersteunen en verzorgen. Een supplement als Pavo MuscleCare helpt je paard bij het versnelt afbreken en afvoeren van afvalstoffen. Hierdoor verzuren de spieren minder snel en kan je paard intensieve arbeid langer en makkelijker volhouden.
 
Als je niet zeker weet of jouw paard aanleg heeft voor spierverzuring na (zware) arbeid, kun je preventief het supplement Pavo Eplus geven. De vitamine E, vitamine C en selenium stimuleren het afvoeren en afbreken van afvalstoffen die zich tijdens de training in de spier hebben opgehoopt.

4 tips om spierpijn te voorkomen

•Begin je training altijd met een goede warming-up en sluit af met een cooling down;
•Tijdens de cooling down is het belangrijk dat je paard niet te snel afkoelt. Wanneer de spieren warm blijven, blijft de doorbloeding goed en herstellen de spieren beter. Wanneer het erg koud is buiten is uitstappen met een fleecedekentje dus aan te raden;
•Train je paard regelmatig, zodat hij in goede conditie is en bouw dit langzaam op. Naarmate een paard meer uithoudingsvermogen krijgt door middel van training, wordt het aandeel anaerobe verbranding in de spier lager en het aandeel aerobe verbranding hoger;
•Antioxidanten in de voeding zorgen voor het stimuleren van afvoeren en afbreken van afvalstoffen en verminderen de kans op spierpijn en spierverzuring. Kies dus voor een spierondersteunend supplement met natuurlijke antioxidanten, zoals Pavo MuscleCare (verzorgende werking) of Pavo Eplus (preventieve werking).

Bekijk hier alle supplementen van Pavo

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.