Terug naar overzicht

Gastblog VITALstyle: pak pollenkriebels van binnenuit aan

maandag, 17 mei 2021

Veel mensen én paarden hebben er al last van; pollenkriebels. Vanaf het vroege voorjaar beginnen de eerste bomen hun stuifmeel af te geven, gevolgd door de grassen en struiken. We weten dat dit voor veel irritatie en jeuk kan zorgen, maar hoe zit dat nu precies?


Wat doen pollen?

De poederachtige pollen (ook wel bekend als stuifmeel) die de bomen, struiken en grassen afgeven, komen via de slijmvliezen van de ogen en de neus het lichaam binnen. Door dit stuifmeel reageert het lichaam overgevoelig, waardoor hoofdschudden, een jeukende neus of loopneus, kortademigheid of kuchen het gevolg kunnen zijn. Pollenkriebels zijn niet alleen erg vervelend voor paarden, maar kunnen ook voor problemen zorgen bij het rijden. Het pollenseizoen loopt ongeveer van maart t/m september. Elke soort boom, gras en struik bloeit op een ander moment, waardoor jij of je paard ook niet voor alle pollen gevoelig hoeft te zijn. Door bij te houden wanneer je paard symptomen vertoond, kun je er achter komen voor welke soorten je paard gevoelig is!

Hoe ontstaan pollenkriebels bij paarden?

Pollen kunnen zich bij droog en rustig weer het beste verplaatsen in de lucht. In het pollenseizoen zweven de pollen door de lucht en komen ze in contact met het lichaam van paarden via de slijmvliezen van de ogen en neus. Bij een paard met pollenkriebels ziet het lichaam pollen als een gevaarlijke of lichaamsvreemde stof. Het immuunsysteem gaat hier afweerstoffen tegen aanmaken. Hierbij komt het stofje histamine vrij, dat de symptomen veroorzaakt die kenmerkend zijn voor en herkenbaar zijn bij pollenkriebels.

Hoe kun je een paard met pollenkriebels helpen?

De oorzaak van pollenkriebels kan niet weggehaald worden, maar je kunt je paard wel optimaal ondersteunen van binnenuit met een product zoals LongVitaal. Daarnaast kan een neusnetje helpen om de neus te beschermen tegen rondvliegende pollen.

LongVitaal: unieke 3-in-1 werking

LongVitaal van VITALstyle geeft optimale ondersteuning van binnenuit bij pollenkriebels. Het bevat onder andere fenegriek en brandnetel en biedt ondersteuning bij pollenkriebels. LongVitaal kent een unieke 3-in-1 werking. Het ondersteunt de weerstand (via de darm), zorgt voor behoud van schone luchtwegen en ontspant de luchtwegen bij kriebel in de keel. Een paard met een goede weerstand is ook minder gevoelig voor omgevingsfactoren, zoals pollen of stof waardoor de kans op hoofdschudden en kuchen afneemt. Én dat maakt de pollenperiode een stuk dragelijker voor je paard!

Krachtige kruiden

LongVitaal bevat hoogwaardige kruiden. Benieuwd naar het krachtige effect van deze kruiden? We lichten ze hieronder toe.

Anijszaad

Voor behoud van schone luchtwegen, waardoor het paard vrij kan ademen.

Fenegriek

De zaadjes van fenegriek leggen een beschermend laagje slijm over slijmvliezen van o.a. de ademhalings- en verteringsorganen.

Brandnetel

Stimuleert de weerstand van de longen en ondersteunt de nierfunctie.

Zoethoutwortel

Versterkt de slijmvliezen van de luchtwegen, en ontspant de luchtwegen bij kriebel in de keel.


''Geen pollenkriebels meer dankzij LongVitaal''

Watoeshi, het Grand Prix-paard van Carlijn Huberts heeft pollenkriebels. “Hij is tijdens het pollenseizoen heel erg onrustig, proest dan heel veel en heeft een kriebel in de keel, zowel op stal als onder het zadel. Zonder neusnetje kan ik in de zomer niet rijden. Ik gebruik LongVitaal al langere tijd naar volle tevredenheid, het is een fijn product voor de neus en luchtwegen. Ik start met het voeren net voor het pollenseizoen begint. Watoeshi is met LongVitaal rustig en hij schuurt minder met zijn kriebelige neus. Hij proest en schudt minder en is beter te rijden. Het ruikt erg lekker en het zijn brokjes, waardoor het niet stoffig is zoals sommige poeders wat je liever niet hebt bij een paard met gevoelige luchtwegen. Mijn paard vindt het erg lekker en ik ben blij met dit product!”


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!