Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De juiste rijbroek: waar moet ik op letten?

We hebben allemaal wel eens een verkeerde aankoop gedaan wat betreft rijbroeken en rijleggings. Je hebt een aantal rijbroeken in de kast liggen maar toch doe je vaak die ene rijbroek of rijlegging weer aan omdat die het meest comfortabel zit. De 'verkeerde' aankopen trek je niet aan en blijven in de kast liggen met een hoopje stof er op. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je geen verkeerde aankopen meer doet? Lees snel verder in deze blog en wij vertellen je waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe rijbroek/rijlegging.


High waist, Mid waist of Low waist

Alle rijbroeken komen in heel veel verschillende varianten, soorten en maten. Gelukkig, want zo weet je zeker dat er iets geschikts voor jou tussen zit! Het enige nadeel is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Waar je het beste als eerst op kunt letten bij de aankoop van een nieuwe rijbroek, is of de broek high waist of low waist is, want daar zit nogal een verschil in.
 
Laten we eerst eens praten over waar je middel is. Je middel is die denkbeeldige horizontale lijn rond je romp, ergens in de buurt van je navel of tussen je navel en je onderste ribben. Rijbroeken met een hoge taille (ook wel high waist) worden gedefinieerd als een broek met een pasvorm op of boven de navel. Broeken met een halfhoge taille (ook wel mid waist) zitten tussen de heup en de navel. De meeste broeken hebben een mid waist, wat dus regulier is. Paardrijbroeken met een lage taille (ook wel low waist) zitten op of onder de heup. De gemiddelde rijbroek heeft dus een halfhoge taille. We kijken daarom even naar het verschil tussen een hoge of lage taille. Wanneer kun je beter een high waist, of beter een low waist broek aanschaffen?
 
Ten eerste is het belangrijk om te weten dat jij de broek moet dragen waar jij je het fijnst in voelt, high waist of low waist, maakt niet uit! Zolang jij je prettig voelt is het goed!

Stijltips High wait rijbroek

Voor degenen met een lange torso en korte benen, zal een paardrijbroek met een hoge taille je bener langer maken en zal je torso meer in proportie lijken. Dus ben je wat kleiner, maar wil je er langer uit zien? dan is een High waist broek zeker aan te raden!

Stijltips Low waist

Heb je juist een korte torso en langere benen? Dan zal een rijbroek met een lage taille je torso langer doen lijken. Ben je erg slank en zou je graag willen dat het lijkt alsof je wat meer rondinge hebt? Dan is een Low waist paardrijbroek perfect voor jou!

De rijlegging: pro's and con's

De rijlegging is niet meer weg te denken in het assortiment aan rijbroeken! Met een rijlegging heb je het gevoel alsof je een flikflak op je paard kan maken, zo vrij voel je je! De rijlegging is van een dunner en elastischer materiaal dan een rijbroek waardoor ze perfect zijn op een warme zomerse dag. Een rijlegging heeft meestal een mid waist of high waist, zodat deze in ieder geval niet af kan zakken, omdat een rijlegging geen knoop en/of rits heeft. Nog een bijkomend voordeel is dat je de rijlegging ook makkelijk kunt gebruiken voor (ruiter)fitness, handig toch?
 
Het nadeel van een rijlegging kan zijn dat deze in de winter misschien wat te koud is. Ook vinden sommige mensen het niet fijn dat de legging zo flexibel is, en dragen liever een broek met meer stevigheid. Een rijlegging biedt veel minder stevigheid dan een sterke rijbroek.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.