Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Versterk de spieren van je paard met een krachtige cocktail

Bij (zware) inspanning komen vrije radicalen vrij in spieren en andere weefsels. Deze stoffen zijn in hoge concentraties niet goed voor het lichaam en beschadigen cellen van o.a. spieren en gewrichten. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen op te ruimen. Zo beschermen ze gezonde cellen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Benieuwd hoe je de spieren van je paard optimaal ondersteunt? Daar vertellen we je meer over in deze blog!



Sporten betekent voor het lichaam dat extra zuurstof door spieren wordt omgezet in energie (verbranding). Daarbij komen echter ook stoffen vrij die in hoge concentraties niet goed zijn voor het lichaam, zogenaamde vrije radicalen. Tijdens intensieve inspanning, dus bij een hoog zuurstofgebruik, is de vorming van vrije radicalen aanzienlijk groter dan in rust. Vrije radicalen zijn o.a. verantwoordelijk voor beschadigingen van eiwitten die in de spier aanwezig zijn.

Houd de spieren van je paard gezond

Deze schade door vrije radicalen wordt ook wel aangeduid met het begrip ‘oxidatieve stress’. Vrije radicalen zijn, kort door de bocht gezegd, bijproducten in het lichaam. Het zijn moleculen die een elektron missen en daardoor instabiel zijn. Dat betekent dat ze heel snel reageren met andere stoffen. Om je paard nu gezond te laten blijven bij het sporten is het van belang dat deze vrije radicalen worden opgeruimd. Dit doe je met antioxidanten. Daarmee worden ook de effecten van vrije radicalen op de (spier)cellen verminderd en blijven cellen en weefsel gezond.

Unieke mix voor een optimale bescherming van spieren

SpierKracht bevat een unieke cocktail van antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine E en de belangrijke bouwstof selenium voor sterke en krachtige spieren. Ook bevat het een meloensoort die van nature extra rijk is aan antioxidanten, met name superoxide-dismutase (SOD). SOD is een belangrijk enzym dat betrokken is bij de verdediging van (spier)cellen die zijn blootgesteld aan oxidatieve stress (vrije radicalen). Om het wegvangen van de vrije radicalen en de bescherming van het lichaam door de SOD mogelijk te maken, is het meloenpoeder gecoat, waardoor de SOD geleidelijk in het darmkanaal vrijkomt en in het lichaam zijn werk kan doen. Zo blijft je paard tijdens en na het sporten beschermd tegen de gevaren van oxidatieve stress!

Gebruik VITALstyle SpierKracht bij

  • Extra spierondersteuning bij inspanning
  • Voor een goede spiergezondheid en vlot herstel na inspanning
  • Voor een los, soepel en krachtig paard met extra uithoudingsvermogen

De kracht van SpierKracht

Spieren worden dankzij VITALstyle SpierKracht niet alleen optimaal ondersteund, ook herstellen ze beter na (zware) inspanning en worden de spieren van je paard letterlijk krachtiger! SpierKracht bevat daarnaast probiotica voor een optimale benutting van de (sport)voeding. Je paard krijgt met SpierKracht extra uithoudingsvermogen en is krachtig, sterk en fit!

''Goed herstel na zware trainingen en mijn paarden zien er super uit!''

Grand Prix-dressuuramazone Kirsten Brouwer is zeer tevreden over het gebruik van SpierKracht. “De paarden herstellen goed na zwaardere trainingen, het ondersteunt in spieropbouw en daarnaast nemen ze het voer beter op. Ik voer het nu al een langere periode waardoor mijn paarden er ook zichtbaar beter uit zijn gaan zien. Super blij mee!”


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.