Terug naar overzicht

De must have voor elk paard: de Therapy deken

maandag, 18 oktober 2021

De Therapy deken van Bucas is voor elk paard een fijne deken. Voor paarden die moeilijk op gang komen tijdens een training, medische problemen hebben en lastig kunnen ontspannen is deze deken een echte must have. EJ’er Deborah vertelt in deze blog over de Bucas Therapy deken en haar ervaring met deze deken.


Ervaring

Mijn pony kan zich moeilijk ontspannen en is snel gestrest. Daarnaast heeft ze hoefbevangenheid waardoor ze ook snel stijf is in haar lichaam. Om haar meer te laten ontspannen en soepeler in haar lichaam te worden heb ik de staldeken Bucas Therapy Light met bijpassende hals aangeschaft. De deken doe ik eigenlijk elke avond een paar uur bij haar op. Elke keer als ik met de deken aankom wordt ze gelijk enthousiast en staat ze keurig stil zodat ik de deken bij haar op kan doen. Na een paar minuten ontspant mijn pony zich en geniet ze. Wanneer ik weer de deken af doe ga ik altijd een paar rekoefeningen doen met mijn pony. Als ze de deken op heeft gehad merk je dat ze de oefeningen een stuk makkelijker kan doen. Mijn pony heeft er veel baat bij deze deken.

De werking van de Therapy deken

De binnenstof is gemaakt van roestvrijstaal en zit in het bovenste deel van de deken. Het roestvrijstaal zorgt ervoor dat de magnetische velden worden weerspiegeld. Magnetische velden verbeteren namelijk de bloedsomloop. Met een betere bloedcirculatie komt er meer zuurstof in het bloed. Daardoor zullen niet alleen de spieren opwarmen, maar wordt je paard ook een stuk ontspannener. Opgewarmde spieren zullen ook minder melkzuur aanmaken waardoor na een training je paard ook minder tot nauwelijks spierpijn zal hebben.

Voor paarden die chronische artritis, spierpijn, rugproblemen, kissing spines en andere medische problemen is deze deken echt ideaal. De Therapy deken zal het herstelproces versnellen op een natuurlijke manier.

De deken komt in twee varianten, namelijk de staldeken en de Light variant.


Staldeken Bucas Therapy

Het onderste gedeelte van de deken is voorzien van Stay-Dry fleecevoering voor een goede zweetopname. Hierdoor kan de deken direct na de training op een bezweet paard gelegd worden. Deze deken kan los, als zweet, stal of transportdeken gedragen worden. Daarnaast is de deken ook geschikt om te gebruiken als onderdeken. Door het Bucas Liner Systeem kan de deken onder de Bucas Irish, Smartex en Power gebruikt worden. Met het bijpassende halsstuk maak je de deken compleet.

Staldeken Bucas Therapy Light

Het verschil met deze deken is dat de zijkant is gemaakt van fijnmazige vliegenstof waardoor de deken ook op warmere dagen gebruikt kan worden. De rug gedeelte heeft dezelfde Therapy materiaal als de andere staldeken. Ook deze deken kan los, als zweet, stal of transportdeken gedragen worden. Daarnaast is de deken ook geschikt om te gebruiken als onderdeken. Door het Bucas Liner Systeem kan de deken onder de Bucas Irish, Smartex en Power gebruikt worden. Met het bijpassende halsstuk maak je de deken compleet.


Gebruik Bucas Therapy deken

Wanneer je de Therapy deken wilt gaan gebruiken wordt aangeraden om het gebruik op te bouwen. Wil je graag de deken voor de training om doen? Leg hem dan twee uur van tevoren en na de training op. Zo train je op een soepel paard en zullen de spieren na de training sneller en beter herstellen. Uiteindelijk kan je zelfs de deken 24/7 op je paard leggen! Aan te raden is om af en toe de deken niet te gebruiken zodat je paard niet gewend raakt aan de Therapy deken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Therapy producten? Bekijk hier de hele Therapy collectie van Bucas!
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!