Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Hartog Digest, houdt de darm- en maaggezondheid optimaal!

Hartog heeft een ruwvoermix ontwikkeld welke de maag- en darmgezondheid van je paard optimaliseert. Hartog Digest is een graan- en melassevrije mix van luzerne en verrijkt met POWERSTART ®. Dit speciale mengsel met natuurlijke micro-elementen wordt gecombineerd met zuurbuffers, prebiotica en gistculturen. De zuurbuffers beïnvloeden de zuurtegraad in het maagdarmstelsel op positieve wijze en de gisten en prebiotica ondersteunen de groei en ontwikkeling van een gezonde populatie micro-organismen in de darmen. Door deze verbetering is het paard minder vatbaar voor schadelijke bacteriën waardoor een optimale darmimmuniteit ontstaat.



Maag- en darmklachten

Paarden die een graanrijk of vezelarm rantsoen krijgen, blootgesteld worden aan stress of te maken hebben met ziekte, ontwikkelen eerder maag- en darmklachten zoals maagzweren, een onbalans in de darmflora, beschadigingen aan het darmslijmvlies of een verkeerde zuurbase.
Vooral bij sportpaarden, oudere paarden en (chronisch) zieke paarden ontwikkelen zich eerder beschadigingen aan de maagwand of zelfs maagzweren. In de draf- en rensport heeft 60 -90% van de paarden last van maagproblemen zoals maagzweren. In de reguliere dressuur- en springsport en recreatie ontkomen paarden niet aan deze problematiek. Ook darmproblemen zoals een disbalans in de darmflora, beschadiging aan de darmwand of verminderde groei en ontwikkeling van gezonde darmvlokken komt regelmatig voor. Paarden met bovenstaande gezondheidsproblemen hebben vaak:

•Verminderde eetlust (maagzweren)
•Slechte conditie, spier- en gewichtsverlies
•Verminderde stoelgang ( dunne en/of zure mest)
•Stalondeugden (kribbebijten, luchtzuigen, weven of veel gapen)
•Slecht aan de hulpen (tegen het been)
•Singelnijd

De unieke POWERSTART formule bestaat uit butyraat en tannines.

Butyraat

Tijdens de vertering van voedingsstoffen zijn micro-elementen zoals butyraat onmisbaar. Butyraat is een essentiële voedingsstof (vetzuur) voor de darmcellen. Deze lichaamseigen stof wordt in de darmen aangemaakt tijdens het afbreken van complexe koolhydraten uit vezels en is een voedingsbron voor de darmvilli en darmcellen. Het butyraat draagt bij aan een beter immuunsysteem en aan een betere opname van nutriënten en water.

In het kort:
•Een gezonde darmwand
•Betere opname van voedingstoffen
•Optimale darmimmuniteit

Globatan ® tannines

Tannines worden gewonnen uit de tamme kastanjeboom. Het hoge gehalte hydrolyseerbare tannines helpt een verstoorde darmflora verminderen. Hierdoor kan de kans op bijvoorbeeld diarree en dunne mest worden voorkomen. De tannines vormen complexen met eiwitten in de darm waardoor een laag op de darmwand wordt gevormd. Tevens binden ze zich aan fimbriae van pathogene bacteriën. Hierdoor kunnen pathogene bacteriën zich minder makkelijk aan de darmwand hechten.

In het kort:

- Beschermd de darmwand
-Remt activiteit van 11 bekende Clostridium stammen
-Reduceert ammoniak productie

Shop hier de Hartog Digest

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.