Terug naar overzicht

Tip van een EJ-er Klambu Gel

maandag, 31 augustus 2015

Deze week een tip van Miranda van Logistiek: Tja, schurende paarden. Elke eigenaar van een paard met jeuk zal er alles aan willen doen om de jeuk onder controle te krijgen, ik dus ook. Mijn merrie mag geen 'eczemer' genoemd worden, maar schuurt wel haar staartwortel kaal. Bijna tot bloedens toe. Ook heeft ze schuurplekjes bij haar manenkam, achter haar oren en haar voorpluk. Ter preventie staat ze van maart tot oktober onder een goede vliegendeken en heb ik haar voermanagement erop aangepast, maar toch haal ik de jeuk er niet volledig mee weg.

Een maandje geleden waren we bij logistiek de nieuwe flesjes van Klambu aan het verwerken in het magazijn en wat ik op het etiket las sprak me erg aan. De Klambu gel bestaat voor 95% uit Aloë Vera, dat kalmeert de huid en houdt het vochtpijl op orde. Deze gel is vrijwel geurloos en makkelijk te doseren, wat voor mij erg belangrijk is, omdat mijn merrie van spuitbussen of sterke geurtjes erg nerveus wordt. Het is dan lastig is om de plekjes te verzorgen. De gel van Klambu laat ze door mij rustig in masseren op alle plekjes en vrij snel zie je al dat de huid rustiger wordt.

Nu inmiddels een maandje verder groeit het haar goed en snel terug, is de huid soepel en rustig en heeft ze ook geen last meer van open plekjes! Af en toe schuurt ze nog lichtjes, maar het is al zoveel beter. Ook gebruik ik de gel nu bij mijn ruin, hij schuurt niet, maar heeft een erg dun en gevoelig huidje. En heeft gauw schrale plekjes, hierbij werkt de gel ook erg goed en is deze fles nu toegevoegd ook aan mijn standaard uitrusting. Als ik zelf weer eens een schaafplek heb opgelopen, dan grijp ik ook vlug even naar dit flesje uit mijn koffer!

Kijk hier voor de Klambu producten
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!